NM stafett (13/09/2015)
Category: Competition
Map/area: Storlivola
Organiser: Frol IL
Country: Norge
Discipline: Stafett
Distance: 5.22 km
Time: 35:07
Average HR: 203
Maximum HR: 216
Førsteetappe i NM stafett for Raumar Orientering lag 1.


s-1: startet bak i feltet og brukte tida på å lese kart til startpost istedenfor å prøve å komme meg framover i feltet. Ved startpost var det ingen som ville løpe der jeg hadde tenkt, men jeg valgte likevel å dra opp noen meter til høyre og bruke myra nedover mot den gule ryggen. Dermed kom jeg helt alene, men kom sammen med de andre igjen rett før den gule ryggen. Da var jeg først i feltet. Valgte å orientere sikkert med å få med meg de gule myrene ned til posten.

1-2: Slipper meg bare ned i den store gule myra, og er nøye fra den og inn, men ser posten nesten fra myra. Emma Johansson (FSK 2) stemplet rett foran meg.

2-3: Løper ut om myra til venstre, har Emma foran meg fortsatt

3-4: Bruker myrene bort til bekken, og er nøye med å sjekke hvor jeg er når jeg krysser bekken. Klatrer opp i posten. Emma fortsatt noen meter foran, og flere lag rett bak/sammen med meg.

4-5: Er noen meter lenger ned i lia enn jeg tror, men tar meg inn på kollepartiet før posten og skrenten ved bekken, og minimerer feilen. Men Emma forsvinner på dette.

5-6: Stresser kanskje litt og velger å bruke myra, men får litt dårlig inngang i posten. Burde dratt mer rett på. Ligger sammen med/rett bak en del lag.

6-7: begynner å bli fryktelig sliten, og fokuserer på meg selv. Bruker myrene og ser stien, men tenker egentlig at jeg bare trenger å løpe til den gule ryggen. Ser noen gaflingsposter på veien, før jeg kommer til min.

7-8: leder an feltet opp til 8. Tøff motbakke...!

8-9: Slipper meg på skrå ned lia til stien og løper den til passering. Kommer dit som lag nr 2 et lite halvminutt bak Emma Johansson, og med en god del andre løpere.

9-10: Er sliten opp lia, men tar meg tid og går rett i. Ser Emma foran meg inn i posten, så de 30 sekundene ledelse hun hadde er borte.

10-11: Gjør det enkelt og bruker myra og hyttene opp i posten istedenfor å bli med Emma og Ingjerd Myhre (Kongsberg) mer rett på. Vi treffes igjen inn i posten, også FSK 1, BSK 2 og Frol 1 er der (mulig det var fler).

11-12: Er sliten opp bakken, og det er Ingjerd og Frol som setter tempo opp myra, Jeg ligger bak, og er nøye o-teknisk. Løper igjennom en annen gafling, men kun FSK 1 som skulle ha den. Har kontroll inn mot posten, og velger å bruke den gule myra som siste sikre og vet jeg må en kurve opp inn i posten. Får ikke tak i vegitasjonen inn mot posten og blir usikker da posten ikke kommer der jeg tror den må være. De andre er også usikre og drar nedover, jeg blir stående, og løper litt videre. Finner posten uten å tape for mye. De andre kommer også, og jeg får ikke sneket meg derfra.

12-13: vil ut til myra, men de andre dra lengere venstre, blir nok kanskje litt påvirka og drar mer rett under streken. Kommer ikke gjennom det grønne ned til posten, og må løpe en venstre sving for å runde det grønne. Stempler dermed som nr 3 på posten.

13-14: Slipper på ned lia bak Ingjerd som setter tempoet foran. Hun velger å bruke stien, mens jeg drar rett på ut til stien. Hun og FSK 1 kommer rett før meg ned lia til sistepost.

14-mål: kreftene er slutt, så klarer ikke å gjøre noe med FSK og Kongsberg som gjør opp om etappeseieren. Jeg krysser mållinja som nr 3 og sender Karoline Sønsterudbråten med teten ut på den andre etappen.


God fornøyd med etappen min, bra at jeg holder det såpass bra sammen teknisk selvom jeg var sliten i beina fra start. Dessverre gikk Karoline på en større bom i starten av andreetappen, og tok feil gaflingspost inn mot passering. Dermed ble vi ikke klassert i årets NM-stafett. Tiril Ruud Bråten løp en brukbar tredjeetappe uten å vite at vi var disket.
Show comments (0)
 
NM stafett (13/09/2015) NM stafett (13/09/2015)