Silje Ekroll Jahren

Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image

We have 45 guests and no members online

I går løp jeg verdenscup i sprintstafett for Norges førstelag sammen med Ida Bjørgul, Eskil Kinneberg og Øystein Kvaal Østerbø. Vi kom litt dårlig i gang da Ida gikk i en løyperlegger-felle tidlig på førsteetappe (blindgate) og selvom hun løp bra på resten gikk det litt tid til teten. Etter solide etapper av gutta startet jeg ut som nr 16 på sisteetappe. Jeg åpnet bra med å ta igjen noen lag, men hadde ikke beina til å løpe i fra disse løperne eller ta igjen nye. Løpet var greit teknisk, men måtte "gi" to plasser og løp inn til en 18.plass av alle lag (16.plass hvis vi tar vekk mix-lagene som ikke teller i konkurransen). Uansett en morsom sprint, og jeg er motivert for å trene meg opp til å bite bedre fra meg ved neste anledning.

 

 

Det ble som vanlig en lang dag i karantenen, og uvitende om hvordan det gikk for mine lagkammerater på de første 3 etappene ankom jeg og alle de andre sisteetappe-løperne arena. Etter litt venting så vi tredjeetappe-gutta passere arena, og jeg kunne konstatere at Norges 2. lag hang godt med, og at mitt lag var sist av de tre norske lagene. Jeg var likevel klar til å kjempe, så da Øystein kom var det bare å gi seg av gåre. Etter å ha kommet meg inn på kartet, og stemplet på de to første postene hadde jeg allerede nærmet meg de lagene som hadde startet foran meg. Det var motiverende og da jeg syntes høyre-veivalget til 3. post var best løp jeg det selvom alle de andre dro venstre. Det var lurt, for på denne måten kom jeg helt opp i ryggen og også forbi et par av dem. Videre løp jeg konsentrert og bra, men ut av 6. ble det litt surr da jeg datt av kartet et øyeblikk (tapte kanskje 5-10 sekunder her), og ut av 7. var det en hekk som var tegnet i to forskjellige farger, og jeg forstod ikke om jeg kunne og hvor jeg kunne krysse denne hekken og løp rundt. Dette taper jeg nok nye 5 sekunder på. Ble løpende mye sammen med Lone Brochmann og en gruppe med andre løpere, og jeg merket at jeg manglet et gir, og kunne ikke svare på rykk. Etter passering arena hadde jeg lengst gafling, og da jeg i tillegg løp feil veivalg til til min post tapte jeg ytterligere litt tid til denne posten og på denne gaflingen. Dermed havnet jeg litt etter Lone og den gruppa jeg hadde vært i. Dyktig sliten kjempet jeg meg i mål til en 18.plass eller 16 plass da det var to mikslag foran oss på listene.

Foto: orienteering.it

En helt ok sprintgjennomføring, men manglet tempoet som skal til for å hevde seg internasjonalt, og var derfor sjanseløs i å løpe opp laget. Uansett en fin erfaring på sprinstafett og sisteetappe. Ida fikk en litt tøff dag da hun i de første hektiske minuttene av førsteetappen løp rett i en mur der hun trodde hun kom igjennom og havnet etter. Det er stressende, men hun løp sterkt derifra og inn. Eskil og Øystein brydde seg ikke om at vi var litt etter og løp solid på 2. og 3. etappe, og tapte lite til tet. Dermed var det mye positivt å ta med seg selvom sluttresultatet ble litt svakere enn det vi kunne vært gode nok til. Norges andrelag med Nikoline Ekeberg Schjerve, Håkon Jarvis Westergaard, Gaute Hallan Steiwer og Ingjerd Myhre løp solid og ble nr 8, mens Norges tredjelag knep plassen foran oss med en 17.plass. 

Foto: skogssport

 

RESULTATER

KART MED VEIVALG