ECCC Cross Country Albufeira

I dag startet jeg for første gang i et internasjonalt terrengløp, det var en spennende ny erfaring! Sammen med STBern Leichathletiks deltok jeg i European Champion Clubs Cup Cross Country i Albufeira, Portugal. Med 66 startende damer fra 12 klubber var det et ganske stort felt. Vi hadde et uerfarent og ungt lag, og hadde ikke sjans til å henge med i teten, men uansett morsomt å kjenne på nivået.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Løypa bestod av en kort runde og tre lange. Den lange runden var relativt kupert med mange svinger, og passet meg derfor bedre enn fryktet. På start var jeg nervøs for den korte første runden og tempoet som kom til å bli satt. Jeg åpnet forholdsvis fornuftig, og ble liggende rett etter hovedfeltet, der lå jeg i et vakuum til halvveis på første lange runde, hvor jeg tok igjen noen og ble tatt igjen av noen andre. Hadde dermed følge til ut på andrerunden, men da havnet jeg litt bak de andre. Andre runden gikk også brukbart, begynte å bli sliten, men kjemoet meg videre i ca samme fart. Sisterunden ble en kamp, men konsentrerte meg om å sette et bein foran det andre. Tapte ikke mye terreng til damene foran, men klubbvenninne Melanie Friedli nærmet seg bak fra, og smatt forbi meg på oppløpet. Tiden ble ca 24 min (har ikke sett noen offesiel tid) på 6.175 km, altså rett i underkant av 4 min/km, noe som er helt ok i forhold til at runden ikke var flat. De beste damene løp nok rundt 3 min raskere.


Alt i alt en morsom opplevelse. Gøy å være med på en internasjonal konkurranse i terrengløping. Fysisk syns jeg det gikk bedre enn på lenge, jeg orket å presse meg ganske bra, og første halvdel gikk forholdsvis lett. De andre jentene var også mer eller mindre fornøyde, og som klubb ble vi nr 11 av 12 i klubbrankingen.

Resultatliste - plasseringer
Resultatliste - klubb
ECCC - Hjemmeside