2.plass i Vikingaträffen

I mellomdistansen ved Trollhättan var det et svært krevende terreng som ventet på oss. Det var bratt, litt ulent og dårlig sikt store deler av løypa, altså et røft men likevel fint terreng. Jeg sleit med å forenkle de detaljrike områdene, og jeg syns det gikk sakte framover i tillegg til noen postbommer. Dermed måtte jeg se meg slått av Stina Jansson (Järla Orientering), og ta til takke med andreplassen.

 

 

 

 

Allerede fra førstepost var det svært detaljrikt, og jeg kjente at det var veldig vanskelig å få oversikt og å holde flyt. Det ble derfor mange små tidstap på nøling og dobbelsjekking av retning og terreng i første del av løypa. Til 7.post la jeg igjen et lite minutt fordi jeg ikke fikk oversikt og kom litt skeivt. Fra og med post 12 endret terrenget karakter og det ble litt mindre detaljer og litt bedre løpbarhet. Dette taklet jeg ikke på noen god måte, og gikk rett på en stor bom på 14.post fordi jeg satte opp farten uten å henge ordentlig med på kartet. På post 15., 17. og 19. løp jeg heller ikke optimalt, selvom tidstapene her lå på maks 15 sekunder til beste strekktid. Jeg kom i mål til en overraskende ledelse fra min side, men jeg forstod raskt at jeg kom til å bli slått av Stina Jansson som hadde startet litt seinere enn meg. Hun slo meg tilslutt med 47 sekunder.

Det har vært en fin helg i Sverige, med mye god trening i nordisk terreng. Konkurranse er jo den mest relevante treningen man kan gjøre. Det er en del å jobbe med (selvom resultatene var gode) både teknisk og fysisk, men det var fint å få kjent litt på hva som kreves teknisk. Fysisk er det vanskeligere å si noe siden det manglet landslagsløpere (svenske eller norske) på startstreken som kunne vist meg hvor lista ligger. Men uansett merker jeg at det mangler litt sprut, og det skal bli spennende å prøve meg mot de andre norske jentene i Norwegian Spring til helgen.

Vikingaträffen (21/04/2014)

Resultater