5. og 19.plass i Østfold

I de to første konkurransene i årets Norwegian Spring og norgescup i Østfold ble jeg nr 5 i fredagens sprint og nr 19 i dagens mellomdistanse. I sprinten var jeg greit fornøyd, men i dag ble det en kjempe bom, og en del nøling.

 

 

 

 

 

Det var en krevende sprint vi fikk servert av Emil Wingstedt på fredag. Veivalgene skilte mye, og det passet meg egentlig fint. Men da jeg ikke så åpningen i gjerdet til 7. post, og gjorde feil veivalg til 8. og 13. post klarte jeg ikke å utnytte den vanskelige løypa til min fordel. Likevel var det mange som tok feil veivalg på noen strekk, og noen ble diska, og dermed klarte jeg å bli nr 5. Det må jeg være fornøyd med, men det må trenes mer for å unngå veivalgsmisser og for å få opp farta!

I dagens mellomdistanse var det et litt diffust terreng, og jeg merket at kartlesingen gikk litt treigt. Jeg løp greit, bortsett fra litt nøling, fram til og med 11.post, men midt på strekket til 12. post mister jeg kontrollen, sklir ut til høyre i det diffuse område og klarer ikke å ta tak i meg selv helt og stoppe i tide. Jeg finner en stein med post på og står der til jeg vet hvor jeg er, men før jeg kommer meg opp til posten og får stemplet har jeg tapt gode 3 minutter. Kjedelig, men man skal stole kun på kompasset i diffuse områder, så jeg kan bare skylde på meg selv. Jeg kom derfor godt ned på listene på en 19.plass, men fikk mye god o-teknisk trening uansett! Jeg var også en tur ut igjen og løp strekket mellom 11. og 12. post en gang til, for å lære mer og for å forstå hva som gjorde at det ble bom. Vant gjorde Heidi Østlid Bakstevold hele 8 min raskere enn meg.

Resultater sprint
GPS-tracking sprint
Resultater mellom