12.plass på den avsluttende langdistansen

Siste løp i Norwegian Spring var langdistanse. Med litt slitne bein hang jeg forholdsvis godt med, men da jeg klarte å bomme 7.5 min på 12.post raste jeg nedover på resultatlista. Motivasjonen sank noen hakk etter denne kjempetabben, men jeg fullførte helt til mål, og ble tilslutt nr 12.

 

 

Det ble litt nøling noen steder og noen små postbommer (4., 5. og 6.) i starten av løpet, men jeg unngikk store feil og la et godt grunnlag for å komme topp 6. Dessverre skar det seg totalt inn i 12. post da jeg først ikke så nøye nok på kompasset og lette til høyre for postringen, og deretter aldri klarte å komme meg høyt nok opp fra bekken. Etter å ha lett i over 7 minutter og i tillegg sett Tone Wigemyr ute i samme ærend, ble vi enige om å fortsette til neste post. Så fort den avgjørelsen var tatt gikk vi selvfølgelig rett i posten, og fikk stemplet. Derfra og inn gikk lufta litt ut av ballongen, og det ble en liten bom på 14. og på 16. post, men jeg gjennomførte helt inn, og ble tilslutt nr 12.

Gøril Rønning Sund vant langdistansen foran Emma Johanson og Heidi Østlid Bagstevold. Gøril slo meg med ca 12 minutter. Løpet var en positiv feedback på farten, selvom jeg taper hele veien, er det ikke så stor fartsøkning som skal til for å henge med. Teknisk er det som ventet litt rufsete, når fysikken ikke er på topp og jeg har fått trent litt for lite o-teknikk i tillegg er det vanskelig å løpe teknisk reint.

 

Resultater
GPS-tracking

 

10 dager i nordisk terreng er over, og mange gode tekniske treninger/konkurranser er gjennomført. Framover venter 3 uker trening i Bern, før jeg setter nesa nordover til Trøndelag og verdenscuputtak i tillegg til NM-sprint & sprintstafett.