Uttatt til verdenscup i Finland

I dag ble det klart at jeg får løpe verdenscup-runden i Finland! Etter en tøff uke med testløp og NM-sprint i Trøndelag ble fasit 10.plass på mellom, 7.plass på lang, og 11.plass på NM-sprint. Med andre ord ganske stabillt, men et lite hakk for dårlig for at jeg var sikker på å få en plass på verdenscup-laget. Heldigvis fikk jeg til et godt løp på førsteetappen på NM-sprintstafett, og vant etappen med 23 sek margin, ellers tror jeg at verdenscup- og VM-toget hadde gått uten meg.

 

 

 

 

Les mer om uttaket til verdenscupen på NOF sine sider.

 

 

Testløp-uka startet med mellomdistanse onsdag kveld. Jeg fikk til en stabil førstedel, men gjør for mange småfeil og nøler litt for mye på noen strekk, og ligger på en 6.plass ved passering arena. På sisterunden løper jeg for dårlig, og med 2 min tidstap på de siste postene blir det kun en 10.plass med bare småsekunder opp til topp 6. Kjedelig, men man taper antagelig sekundstrider oftere når man mangler et skikkelig treningsgrunnlag.

 

 

 

Torsdag gikk det videre med langdistanse i skikkelig trønderterreng. Jeg fikk til et solid løp, men er skuffet over første halvdel der jeg nøler mye og ikke får flyt. Løper bedre andre halvdel, og blir nr 7, også denne gangen var det tett foran meg på lista. Uansett morsomt å løpe en skikkelig tøff langdistanse, og ikke gå tom, selv med et litt dårlige grunnlag! Altså en god bekreftelse på at det går riktig vei.

 

 

 

Etter en hviledag var det klart for NM-sprint i Trondheim sentrum. Først kvalifisering på festningen og På Bakkelandet, med mål på Solsiden. Jeg løp en grei kvalifisering, men nøler litt for mye inn i en post, og får ikke skikkelig opp farta før jeg blir tatt igjen med 1 min av Anne Johanne Lind. Positivt at jeg orket å løpe like fort som henne til mål. I finalen får jeg ikke helt flyten de første postene og ser ikke undergangen til 6.post, og taper nok 15 sekunder på det. Derfra og inn gjør jeg en veivalgsmiss, ellers løper jeg teknisk bra, men får ikke opp farta før jeg nærmer meg arena (det var litt for sent). Det blir en 11.plass, og en tredje gang er det bare småsekunder opp til topp 6.

(Bildet hentet fra www.raumar.net)

 

 

Søndag var det klart for premiére på NM-sprintstafett. Jeg løp første etappe og med meg på laget hadde jeg Håvard Haga (2.etp.), Anders Vister (3.etp.) og Karoline Sønsterudbråten (4.etp.). Etter en litt forsinket start (ca 40 sek) fordi alle måtte tilbake til arena for å nulle emiTag’n, kom vi i gang, og ikke uventet var det noen som åpnet i full spurt. Jeg åpnet hardt nok til å havne midt i feltet, men kom meg opp i teten før startpost. Derfra var jeg den eneste som valgte å dra helt venstre på min gafflingsvariant, og fikk dermed gjøre jobben selv. Til 2. og 3. post kom jeg igjen sammen med de andre gaflingsvariantene, men fikk en liten luke og på 4.post ledet jeg med knappe 10 sekunder. Derfra og helt til mål løp jeg alene foran de andre, og forsøkte å selge meg dyrt ved å minimere risiko og løpe godt teknisk. Dette klarte jeg veldig bra, og kunne løpe først i mål med 23 sekunder forsprang på neste lag. De tre andre fulgte opp med gode etapper og vi var dermed med i tetkampen lenge. Med en yngre junior på sisteetappe, visste vi at det kom til å bli tøft mot de lagene som hadde gode seniorløpere, og vi var derfor veldig godt fornøyd med å bli nr 15! Alle hadde løst sine etapper på en god måte. Kort oppsummert syns jeg nyvinningen sprintstafett fungerte veldig bra. Det at det er mikslag styrker også klubbene, spesielt på jentesiden. Det eneste jeg har å sette fingeren på er at herreløypene og dameløypene var gaflet med hverandre. Det er umulig å gjøre dette helt rettferdig, og dermed bør dameløypene gafles mot hverandre og herreløypene mot hverandre, og ingen miksgafling!

 

 

 

Resultater og GPS testløp mellom- og langdistanse
Resultater og GPS NM sprint og sprintstafett (jeg løp uten GPS)