14.plass på Venla

Etter verdenscupen i Imatra reiste jeg videre til Kuopio for å delta på Venla/Jukola sammen med Sävedalens AIK. Vi stilte med et sterkt lag på papiret og hadde lyst til å revansjere fjorårets 26.plass. Etter stabile innsatser, men med forbedringspotensial, havnet vi tilslutt på en fin 14.plass.

 

 

 

 

 

På laget løp jeg førsteetappe, Emma Andersson andreetappe, Maria Magnusson tredjeetappe og Anastasia Denosova sisteetappe.

 

Det var andre gangen jeg fikk tildelt førsteetappe, og det var like heftig som forrige gang å stå på første rad i et startfelt på 1300 lag! Og starten gikk i et forrykende tempo de første 300m. Deretter roet det seg ned og jeg fikk tid til å se på kartet. Bestemte meg raskt for å forlenge førstepost med å bruke søkket foran, og da jeg kom opp i skogen forstod jeg raskt at det var store gaflingsforskjeller. Feltet spredde seg i vifteformasjon oppover i lia. Jeg var den eneste i mitt "tog" som skulle ha min gafling og løp derfor den siste delen av strekket alene.  Kommer inn i en kø igjen til andre, men kommer alene da tredje er gaflet. Til fjerde nøler jeg litt, men bommer ikke. Ser en del løpere, men det er stor spredning. Løper godt fra 4.post og til mål, men kjenner meg ikke pigg fysisk. Tomme bein og følelese av sykdom i kroppen, men da det tekniske går bra blir løpet bra alikevel! Taper litt på de siste løpestrekkene, men kan veksle over til Emma på en 28.plass 1:35min bak tet.

Venla (14/06/2014)

Emma løper godt, og klatrer oss opp til en 18.plass. Maria Magnusson holder plassen tiltross for en bom i starten av løpet. Anastasia løper fort, men taper litt tid i noen poster. Likevel løper hun oss opp fire plasser til en fin 14.plass. Alt i alt er vi fornøyd med plasseringen, men ser at vi har mer "inne", og reiser derfor hjem topp motiverte for å løpe bedre ved neste anledning!

 

Resultater

 

Vi stilte med tre lag i årets Venla, 2.laget ble nr 90 og 3.laget nr 329. Det var veldig hyggelig å være på tur med SAIK-jentene igjen og jeg gleder meg allerede til neste mulighet!