2.plass i Steinhölzlilauf

I år som i 2012 stilte jeg til start i Steinhölzlilauf, i kategori kort. Først 1 runde på friidretsbanen, deretter 1 runde i boligområdet, og tilslutt 1 lengre runde i Steinhölzliwald. Tilsammen var løypa totalt 4.4km. Jeg løp jevnt, og godt, og løp inn til en bedre tid enn i 2012, men måtte denne gang ta til takke med 2.plassen bak Delia Sclabas.

 

 

 

 

Var litt usikker på formen, men det kjentes greit på oppvarmingen og jeg startet ut offensivt, og løp på et snitt rundt 3:35 min/km på de første to rundene (bane + boligområde). Sisterunden, som også er den lengste runden, går opp over toppen av Steinhölzlilauf og deretter gjennom boligfeltet tilbake. I oppoverbakken og nedoverbakken hentet jeg noen herreløpere, og fikk drahjelp de siste 1.5km av en mann som jeg hadde tatt igjen. Løp i mål på tiden 16:23 min (snittfart 3:43min/km), og var med det slått med 50 sekunder av vinneren Delia Sclabas. Med den tiden var jeg 16 sekunder kjappere enn i 2012, men forholdene var den gangen ikke like gode som i dag (i 2012 var det snø). Uansett er det godt å se at farten begynner å nærme seg 2012-nivået mitt (min beste sesong)!

Bilde: fra start på årets konkurranse, lånt fra http://www.steinhoelzlilauf.ch/

Underveis ute i løypa. Foto: Martin Jörg

Spurt mot en herreløper som dro meg siste halvdel av løypa. Foto: Martin Jörg


Resultater Steinhölzlilauf

 

Treningen ruller bra på, og jeg har trent bra i november: ganske nøyaktig 45 timer. Kroppen har tålt treningen bra, og jeg er oppe på rundt 6-7timer løping per uke. I desember håper jeg at jeg kan få gått mer på ski (i november ble det kun en tur).

 

Det neste på programmet:

- 5.desember: Bern By Night #2

- 19. desember: Juleferie