Samling og WREs i Portugal

Fra 6.-17.februar var jeg på samling i Portugal sammen med Sävedalens AIK og Beat. Først deltok vi i Idahna-O-meeting med WRE-mellomdistanse, natt-sprint og langdistanse. Deretter trente vi noen dager i Viseu i det såkalte "Rocky Mountains"-området, før vi reiste til Mira og trente noen dager før vi deltok i Portugal O-meeting. Det ble en god treningsuke, gode konkurranser og noen nyttige WR-poeng i tillegg, en vellykket uke med andre ord.

 

 

Vi ankom Idahna fredag kveld, og allerede lørdag var det klart for første WRE, med mellomdistanse. Jeg fikk til et godt teknisk løp, der jeg var offensiv og bestemt i orienteringen hele veien. Det viste seg også på strekktidene der jeg ledet fra 2. til 7. post selv med en liten bom på 4.post. Til 8. post var jeg usikker inn i postområdet, fikk ikke kartet og terrenget til å passe sammen med en gang, og tapte mellom 30-60 s på det. Her tok Volynska over ledelsen, men jeg var fortsatt nr 2. Jeg fortsetter å løpe bra, men på veivalgsstrekket til 14. velger jeg feil. Jeg syns det ser fint ut å løpe litt opp og til venstre for streken i det lysegule, sånn som det hadde vært resten av løypa fram til da, men det var det ikke. Steiner, og kratt gjorde at jeg mer klatret, krabbet og krøyp enn løp hele strekket. Til de som unngikk området og løp ned i den hvite skogen tapte jeg ca 1-2 min på dette strekket. Tilslutt ble jeg med det nr 4, 2:30 min bak Volynska som vant. Uansett et godt gjennomført løp, og kort opp til de beste.

WRE Idahna-O-meeting (07/02/2015)

 

Resultater WRE.

SAIK-O-gjengen på borgsightseeing etter mellomdistansen.

 

Samme kveld løp vi nattsprint, og dagen etter langdistanse. Langdistansen tok jeg helt rolig for å spare litt krefter til resten av samlinga. Etter langdistansen reiste vi til Viseu og trente en kort økt når vi kom fram. Mandag løp vi to rolig økter nordøst for Viseu, og tirsdag løp vi en stafettøkt og en sprintøkt. På stafetten kom en av samlingens høydepunkt da jeg slo alle gutta på den første intervallen med fellesstart...! Onsdag trente vi en økt nord for Viseu før vi kjørte til Mira og trente en ny stafettøkt der, denne gang i mørlet.

Fornøyd gjeng etter endt stafettøkt tirsdag.

 

Torsdag løp vi to rolige økter, og fredag startet POM med sprintstafett, Jeg løp førsteetappe og løp egentlig bra hele veien. Etter rundt halvveis var jeg sammen med Ida Bjørgul (Halden SK) i ledelsen og vi ble løpende sammen helt inn til veksling. Jeg var litt sliten og Ida ble litt for sterk og vant etappen, mens jeg kunne sende Sebastian Gygax ut som nummer to med god luke til neste lag. Sebastian som er sisteårsjunior fikk det litt tøft mot de gode seniorløperne på etappen, men løp et veldig bra løp og vi hang fortsatt godt med. Jonas Palm løp veldig bra til han gjorde en større feil mot slutten, og Maria Magnusson fikk starte ut litt bak. Maria løp bra, og vi ble nr 5 eller 6 tilslutt. Morsom stafett.

Startfeltet på sprintstafetten (Foto: POM).

 

Dagen etter (lørdag) ventet første etappe av POM med langdistanse i Dunas de Mira. Jeg fikk til et godt løp, selvom jeg var litt sliten, og ble nr 11, kun 5 minutter bak Minna Kauppi som vant. Dagen etter jogget jeg rundt mellomdistansen med samme arena for å få litt hvile før det ventet en siste langdistanse med WRE-status mandag.

POM day 1 (14/02/2015)

På WRE-langdistansen var terrenget mye grønnere enn de foregående dagene, og jeg bommet på førstepost (30-45s). Det var mye dårligere sikt, og mer diffust, og jeg fikk ikke riktig tak på det. Jeg ble litt stresset av terrengtypen og det ble for mye nøling i starten av løypa, men jeg unngikk å bomme. Jeg visste godt at jeg måtte ta meg sammen for å ikke tape for mye tid, og det stresset meg litt i tillegg. Det gikk likevel litt og litt bedre utover i løyoa og selvom jeg tapte litt på noen passeringer av grøntfelt, holdt jeg det teknisk ganske bra sammen. Etter at jeg passerte andre drikkepost hadde jeg fått kontroll på terrenget og hvordan jeg skulle orientere og løp solid derfra og helt til mål. Inn mot runding fikk jeg et motivasjons-kick av å ta igjen to GMOK-jenter, og forsøkte å kvitte meg med dem på sisterunden. Tilslutt ble jeg nr 13, ca 9 minutter bak en suveren Minna Kauppi, men med småmarginer oppover på lista. Et brukbart resultat med litt slitne bein og en litt dårlig første halvdel teknisk.

 

Resultater POM.
GPS-tracking WRE.

 

Treningssamlingen og konkurransene i Portugal ga meg positive tilbakemeldinger på vintertreningen og at jeg er på riktig vei. Jeg gleder meg derfor til å fortsette på treningsjobben hjemme i Bern. Framover venter noen uker hverdag med doktorstudier og trening.