Samling i Slovenia og Kroatia

Ni vellykkete treningsdager i Slovenia og Kroatia er over. Først 3.5 dag i Slovenia med deltakelse i Lipica Open day 1 & 3, og deretter 5.5 dag i Kroatia med deltakelse i Liburnija O meeting. Samlingen ble organisert av blant annet Karin og Matthias Leonhardt, og Philipp Sauter m.fl. Fra konkurransene fikk jeg med meg to seiere i mellomdistanse, mens jeg måtte se meg slått i det spesielle terrenget på samlingens siste dag i Liburnija O Meeting. (Foto: Ladina Rutz)

 

 

 

Som satsene orienteringsløper uten landslagsplass er det gull verdt å få muligheten til å være med på godt organiserte treningssamlinger utenfor klubb eller landslag. Sammen med Nikoline Ekeberg Schjerve (Bækkelagets SK), Lone Brochmann (Bækkelagets SK) og Emilie Westli Andersen (Løtens OL) reiste jeg derfor på "Krk TrainingKamp". Sammen med oss på samlingen var det løpere (juniorer, seniorer og veteraner) fra 7 nasjoner.

Mitt norske reisefølge - takk for turen jenter!

 

Første tilholdssted (7.-10. mars) var i Trieste (Italia) ved den slovenske grensa. Lørdag (7. mars) ankom vi slovenske Lipica og deltok i første etappe av Lipica Open. Terrenget som ventet hadde dårlig løpbarhet og var veldig spesielt, og vi trengte alle å skru ned tempoet for å finne fram. Der ble derfor en ganske rolig start på samlingen tiltross for at det var en konkurranse. Søndag fikk vi trent to treninger i typisk slovensk karstterreng med runde "doliner" (negative kurver), og steinete bund. Her gjaldt det å holde kompasset stødig ved passeringen av doliner, for å ikke havne ut i feil retning.

Postplukk (08/03/2015)

 

Mandag stilte vi til start i Lipica Open day 3, i konkurranse med flere internasjonalt gode løpere. Jeg forsøkte å orientere offensivt i ukjent terreng, og syns jeg fikk det til på en god måte. I første del av løypa var det typisk skråli-orientering, mens andre del av løypa var en semi-åpen høyde som var mer diffus enn man trodde ut fra kartet. Det ble noen småfeil, og to litt større feil (1 min på 14. og 18. post), og jeg var derfor overrasket over å vinne konkurransen. Men en seier er en seier, og alltid stas å ta nye skalper.

Lipica Open day 3 (09/03/2015)

Resultater

 

Tirsdag trente en siste økt i Slovenia på veien mot Kroatia. I Kroatia bodde vi i Miramare på øya Krk. Ettermiddagsøkta var en sprintintervall i format av sprint league. Vi ble delt inn i heat på 4 damer (eller 5 menn) fordelt etter amerikansk uttak fra mandagens Lipica Open. De beste damene møttes dermed i heat A, de nestbeste i heat B osv. Dersom man tapte sitt heat rykket man et heat ned, og hvis man vant rykket man opp. Jeg klarte å holde meg i heat A hele veien, med seier i runde 1 og 2, men i finalerunden leste jeg til feil post fra tetposisjon, og ble hektet av, og det var Lone som stakk av med finale-seier'n og premien.

Sprint League (10/03/2015)

Onsdag tok vi bilferje til øya Cres og løp sprintkvalifisering og -finale i byen Cres på formiddagen og en multi-teknikk-økt på ettermiddagen. Byen Cres bestod av en kompleks gammelby, og kartet var tegnet i 1:2500 målestokk for å være lesbar. jeg fikk til en god kvalifisering (med kun 15 sek tap fordi jeg hadde tatt feil postbeskrivelse på start) og vant med ca 15 sek margin. I finalen gikk det ikke like bra. Det ble noen dårlig veivalg, og jeg ble nr 2 bak Nikoline.

Torsdag var "hviledag" og vi reiste på båttur til øya Plavnik. Der fikk vi se krystallklart vann og gribber med 3 meter vingespenn (!), og løp en rolig tur til øyas høyeste punkt. På ettermiddagen reiste vi norske jentene til Krk og jogget gjennom en sprintløype der. Fredag ble det to o-tekniske økter i kremterreng på Cres. Først en retningsøkt, deretter en multi-teknikk-økt der jeg beynttet sjansen til å få litt skygging.

 

Lørdag og søndag, samlingens siste to dager, deltok vi i Liburnija O meeting. Første løp vi mellomdistanse i et veldig spesielt terreng. Første del var veldig raskt med gress eller steinbunn, mens andre del bestod av steinrøys av verste sorten, men sylskarpe steiner og vi mer gikk enn vi løp. Jeg løp veldig bra, kun noen småfeil og litt sløvhet noen steder, og vant konkurransen tiltross for at jeg ikke var like rå som Emilie i steinrøysa.

Foto: Liburnija O meeting, flere bilder HER

 

Søndagens langdistanse var likevel mer ekstrem. Med steinmurer, steinhauger, sauer, kratt og steinbunn var det som å løpe i en labyrint. Man måtte se hvor man satte føttene, og samtidig holde kontroll på hvor man var i det komplekse kartbildet. Det var ikke vanskelig å finne postene, men vanskelig å vite hvor man skulle løpe for å komme seg mest effektivt framover. Skulle man løpe kjempe langt rundt? Skulle man lete etter steder med mindre stein, eller skulle man løpe oppå steingjerder (som å løpe i steinrøys). Konkurransen var en tålmodighetsprøve og alle satte seg fast nå og da. Denne dagen var det ikke jeg som fant mest effektiv taktikk, og jeg måtte se meg slått av to sveitsiske jenter og Emilie, men jeg vant sammenlagt alikevel.

Resultater og bilder fra Liburnija O meeting.

 

Takk for turen alle som var med! Thank you all for a perfect training camp! And a special thanks to Karin (head organizer) and Matthias Leonhardt, and Philipp Sauter (and the rest of the organizers) who fixed a high quality trainingcamp for all of us! Danke schön! Hvala!