2.plass i 1. Nationaler

Dagens nasjonale løp i nærheten av Bulle i Sveits bød på diffuse utfordringer og mye grønt. Jeg sleit med å finne flyt og en god taktikk for terrenget, og det ble altfor mange småfeil på 30-60 sekunder. Avstanden opp til vinneren Simone Niggli ble derfor også hele 4:22 minutter, men jeg var overraskende nok likevel nr 2 til slutt.

 

 

 

 

 

Jeg startet dårlig med å runde det grønne til venstre og deretter miste oversikten i det diffuse området. Tok meg fort inn, men taper likevel 30 sekunder. Andrepost går bra, men til tredje er jeg ikke nøye nok og stryker forbi posten og må vende. Taper igjen rundt 30 sekunder. Nøler ut av posten og taper litt inn i 4.post i tillegg, men ikke noe stort. Fra 4. til 8. løper jeg ganske bra og tar igjen Sarina Jenzer,, men til 9. blir det for mye nøling og usikkerhet inn i posten og jeg taper igjen 30 sekunder. 10. og 11. er vimsete og dårlig gjennomført, og til 12. velger jeg å løpe rett på, men hadde ikke innsett hvor mange bratte bekkedaler jeg måtte krysse. Taper 1. minutt på veivalget. 12.-15. går bra, til 16. taper jeg litt på et lite torneområdet som ikke var på kartet og som jeg satte meg litt fast i (10 s), og til 17. løper jeg for dårlig. Burde løpt på veien til venstre, men løper istedenrfor rett på og bommer i tillegg litt inn i posten (45 s tap). Resten inn til mål går bra.  Var på grunn av det rotete løpet skuffet når jeg kom i mål, og regnet med å finne meg selv et stykke nede på resultatlista. Det var jeg ikke, jeg ble nr 2, men et hav bak Simone Niggli som vant. Det visste seg nemmlig at "alle" hadde slitt med å finne fram på en god måte, og jeg fikk derfor litt overraskende min hittil beste plassering (?) i et nasjonalt løp i Sveits. 

1. Nationaler (12/04/2015)

 

RESULTATER
SAK HOS SWISS ORIENTEERING

 

Ellers har jeg løpt en del orientering i Sveits i det siste. Etter samlingen i Kroatia og Slovenia løp jeg SM-natt der jeg hang med første halvdel av løypa, men tapte mye tid når jeg havnet alleine på andredelene (6.plass, RESULTATER). Helgen etter ble det topptur i Berner Oberland og 2.plass i et regionalt o-løp i Olten (KART, RESULTATER). I påsken ble det tid til hele to o-løp først Osterstaffel der jeg hoppet inn på et lag som manglet enn løper (KART) og deretter Thuner OL der jeg ble nr 2 bak Simone Niggli i et morsomt terreng (KART del 1 og del 2RESULTATER). 

Foto: Simon Schüpbach

 

Nå venter noen rolige dager i Bern før jeg reiser hjem til Norge å onsdag.