2.plass i Solrenningen

Solrenningen bød på en langdistanse av det lengre slaget i dag, med 9.8 km. Jeg gjorde en feil til 3.post som kostet 2 minutter og en veivalgsmiss til 4. som jeg tapte nye 2 minutter på, men utenom disse større tidstapene var det et greit gjennomført løp. Det var mange krevende strekk med mye stup og skrenter som måtte krysses, og det var vanskelig å vite underveis om man gjorde de riktige valgene. I mål kom jeg inn til ledelse, men måtte se meg slått av Ida Marie Næss Bjørgul som fikk til et bedre løp enn meg i dag, og tok litt flere riktige veivalg. 

 

 

 

Med gårsdagens konkurrane i beina følte jeg meg ikke like fresh i dag, men klarte å holde et greit tempo alikevel. Jeg løp bra til de to første postene og ledet løpet på 2.post. Til 3.post fant jeg ikke den trasèen jeg hadde tenkt til å løpe, og havnet litt i det uvisse, men fortsatte til en stor myr som jeg visste kom. Fra den klartet jeg opp stuprekka på feil sted, og måtte stå stille og lese meg inn når jeg kom opp. Tapte 2 minutter til beste strekktid på dette strekket. Til 4. post ser jeg ikke noe godt rett på alternativ og vleger en høyre variant. Dette ble for langt og jeg tapte 2 minutter til beste strekktid igjen. Til 6. post løper jeg litt for mye sikksakk særlig i starten på strekket, og taper et lite minutt på strekket, og til 7. post bommer jeg i ringen selvom jeg syns jeg var veldig nøye og trodde jeg hadde kontroll. Jeg var for langt ned, men taper "bare" 40 sekunder på feilen. Til 8.post tok jeg for mye høyde ved å løpe over toppen etter vannet og tapte 30 sekunder på det. Til 10. post taper jeg også 45 sekunder, antagelig på veivalg eller gjennomføring. Til 11.post velger jeg en variant nesten rett på, men litt til venstre, og får en god strekktid. Til 12. fikk jeg beste strekktid og til 13. nølte jeg veldig inn mot posten og taper rundt 15 sekunder på det uten å egentlig bomme. Til 14. løp jeg bra, mens jeg nølte litt inn i 15. Til sistepost tapte jeg forholdsvis mye (12 sec), men det var rotete i terrenget ned mot posten, store jord- og sandhauger som ikke var på kartet som vi måtte enten over eller rundt, jeg løp over. 

I mål kom jeg inn til ny ledelse med ganske god margin, men jeg fikk beskjed av speaker at Ida Maria Næss Bjørgul (Halden SK) ledet i skogen og at Marte Narum (Nydalens SK) også var en trussel. Ida tok seieren med god margin (3:19min), mens Marte kom noen småsekunder bak meg. Med vinnertid på 88 minutter fikk vi oss en real langdistanse, og det var litt synd at det bare fantes 1 drikkepost etter halvløpt løp. Menmen, dette var ihvertfall likt for alle, og arrangøren skal ha plusspoeng for at de serverte både saft og vann på den drikkeposten de hadde. 

 

RESULTATER
KART
SAK HOS FORBUNDET
SAK HOS ULLENSAKER ORIENTERING