5., 5. og 12.plass i helgens uttaksløp

I helgens tre uttaksløp til verdenscupen i Norge og Sverige i juni ble fasiten 5. på sprint, 5. på mellom, og 12. på lang. På fredag var jeg mer nervøs enn på lenge, og det ble et sprintløp med litt høy stressfaktor og "gelé"-bein, men jeg klarte å redde meg inn til en god plassering. Lørdagens mellomdistanse var krevende, og jeg sleit med å få tak på terrenget, men tok meg tid til å finne postene og ble betalt i en ny fin plassering. Søndagens langdistanse var også krevende, og jeg tok meg tid inn i postene for å unngå bom, dessverre glapp det på en post og jeg måtte ta til takke med en plassering litt lengere ned på listene. Uansett syns jeg helgen var positiv, fysisk var jeg tilbake i godt slag, og teknisk løp jeg bedre enn på lenge i norsk terreng.

 

 

Fredag startet testløp-helgen med sprint på Sofiemyr. Jeg startet med å ikke se beste veivalget til 1.post (tydelig tegn på at jeg var mer stresset enn jeg trodde), og løp rett på gjennom skogen. Det var ikke lurt, bunnen var steinete og dårlig, og jeg merket med en gang at det var dumt. Jeg kom meg videre, men nervøsiteten var sterk og jeg syns beina kjentes ut som gelé. Jeg forsøkte å løpe offensivt videre, og kom meg litt bedre inn i løpet. På 5.post forstod jeg ikke postplasseringen og løp først innenfor, før jeg skjønte at posten stod utenfor (rart å bruke ende på gjerdet som postbeskrivelse her), men det gjorde de fleste. Følelsen i beina satt i hele løpet, men tilbakemeldingen ved passering arena om at jeg fortsatt lå an til en god plassering motiverte meg til å stå på videre. Jeg taper noen småsekunder her og der på trasévalg, men løper godt til og med 12. post. Til 13. er jeg for unøyaktig ned skrentene og kommer for langt høyre, og til 14. løper jeg for lenge rett på i skogen i stedenfor å løpe sti. Jeg taper noen sekunder på løpinga til sistepost og mål, men blir lettet over at løpet holdt til en 5.plass tiltross for veivalgsmissen og "gelé"-bein (som løp fortere enn det føltes som underveis). 

 

GPS-tracking
RESULTATER

 

Lørdag var det klart for mellomdistanse, og med en 5.plass i bagasjen fra dagen før var jeg litt mer i balanse før start. Planen var å ta meg tid til å komme inn på kartet og å være nøye med retning spesielt inn og ut av postene. Allerede til førstepost forstod jeg at det ville bli en krevende mellomdistanse, da jeg ikke fikk tak i kurvebildet nedover mot posten. Med en god retning og en del kartlesing kom jeg meg ned til posten og fikk den med bare 20 sekunder tapt til beste strekktid. Til andrepost var jeg ekstra nøye med å få med meg de tydligste detaljene og gikk rett i, og også 3.post gikk bra. Til fjerdepost dro jeg litt venstre for å unngå litt høyde, og tapte litt på det, men fikk dermed skrentrekka inn i posten og ungikk bom. Dermed tok jeg over ledelsen i løpet her. Også til 5.post tapte jeg litt på å ikke klistre meg til streken, men unngikk bom og kunne beholde ledelsen til og med 6. post. Til 7.post tok jeg ikke hensyn til trasé, og løp bare rett på, og fikk litt mye skrenter midtveis. Inn i posten hadde jeg full kontroll med den gule kollen og den grønne myra, men fikk ikke tak i postområdet og strøyk forbi postgropa som var gjemt i noe grønt uten å se den. Jeg brukte et knapt minutt på å finne posten, og ble litt stresset av dette. Jeg unngikk mer bom, og løp sikkert resten av løypa. I mål syns jeg at løpet hadde manglet flyt og irriterte meg over postbommen på 7., men forstod etterhvert som resten kom i mål at løpet mitt var bedre enn jeg hadde trodd, og det ble en ny 5.plass. 

 

GPS-tracking
RESULTATER

 

På langdistansen søndag startet jeg godt første halvdel av langstrekket til første, men mistet plutselig kartkontakten, og måtte fange meg inn igjen før jeg løp inn i postomådet og tapte rundt minuttet på det. Til 2.post klistret jeg meg til streken, og fikk nestbeste strekktid og lå her som nr 3. Til 3.post var jeg for unøyaktig med retningen og det ble en litt lang sving (+30 sekunder), men til 4. post løper jeg bra og får bestestrekktid. Her ligger jeg fortsatt som nr 3 i løpet. Til 5. gjør jeg en parallellfeil inn i postområdet, men skjønner det forholdsvis fort (+1 min). Til 6. dro jeg rett på ut til grensa mellom Norge og Sverige, og videre rett på fra tjernet midtveis. Tar meg tid til å være nøye og løper på retning ned mot posten. Ser en post i den grønne myra, og slipper meg ned dit jeg tror posten skal være. Finner ingen post der jeg vil ha den, men syns det er noe som ikke stemmer ellers også. Står stille, skjønner det ikke, løper litt mot høyre og finner en post som ikke er min. Forstår ikke hvor den kan være, løper opp igjen til posten i myra, og følger høyden ut til myrsøkket. Forstår at jeg er rett og løper nedover søkket og finner posten. Sure 4 min + går tapt. Løper brukbart videre, og selvom det blir litt småtteri noen steder til unngår jeg flere store feil og løper inn på en foreløpig 5.plass. Tilslutt ramler jeg ned på en 12.plass, slått med 8:16 min. Bortsett fra bommen var løpet ikke reint, men det hadde holdt til en topp 6 plassering. Litt surt, men men. 

 

GPS-tracking
RESULTATER

 

Selvom ingen av løpene mine var superløp, syns jeg helgen var veldig positiv. Det er godt å få bekreftelse på at jeg nærmer meg nivået jeg var på i sesongen 2012 (min beste sesong så langt), og at jeg henger bra med de andre norske jentene. Teknisk er det fortsatt en del rufs å ta tak i, men jeg føler at jeg er på riktig vei. Om helgens prestasjoner holder for verdenscuplaget og eventuelt VM-samling får jeg beskjed om innen 29/4 (onsdag). Framover blir det uansett noen uker med god mengdetrening som venter, og Tiomila som første høydepunkt om 2 uker.