Uttatt til verdenscup i Norge og Sverige

Etter helgens uttaksløp er jeg blitt tatt ut til å løpe 3 av 4 distanser i verdenscupen i Norge og Sverige i starten av juni. Første distanse blir sprintstafett i Halden 5. juni, deretter sprint i Lysekil 6. juni og tilslutt mellomdistanse i Munkedal 7. juni. Det gleder jeg meg veldig til! I tillegg er jeg også blitt tatt ut til å være med på landslagets VM-samling i Skotland i midten av mai. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I sprintstafetten skal vi løpe rundt og i Fredriksten festning i Halden. Etappene vil derfor ha innslag av park, skog og høye borgmurer i tillegg til en god del høydeforskjell og noe bebyggelse. Ikke en helt vanlig bysprint med andre ord. Det blir spennende å løpe sprintstafett, en forholdsvis ny disiplin som jeg ikke har løpt så mange ganger før. En sjanse til å teste konseptet i konkurransefart får jeg en liten uke før med NM-sprintstafett i Tønsberg. Etter sprintstafetten går ferden videre til Sverige og Lysekil. Der venter en sprint med bymiljø, boligområder, svaberg og knauser, kai og park. Tilslutt altså mellomdistanse i Munkedal. Terrenget der ser småkupert og detaljrikt ut på det gamle kartet. En god del kanter med skrenter og stup kommer i tillegg.

 

LINK TIL GAMMELT KART OVER FREDRIKSTEN FESTNING
LINK TIL GAMMELT KART OVER MUNKEDAL

 

Mer om uttaket på forbundets sider.

 

Framover blir det noen uker med god mengdetrening, tiomila (8.-9. mai) og en nasjonal konkurransehelg her i Sveits (eller egentlig i Østeriket 16.-17.mai) med blant annet WRE-sprint. Deretter har jeg blitt tatt ut til å være med på landslagets VM-samling i Skotland (18.-25-mai), der jeg regner med å få trent godt i relevante terrenger til VM. Selvom jeg er klar for verdenscupen er det fortsatt en god jobb å gjøre både teknisk og fysisk for å henge med når hele verdenseliten samles, og med tanke på VM-uttaksløpene i starten av juli. Jeg gleder meg og er motivert både til treningsjobben som skal gjøres og for de kommende konkurransene!

 

Mer om det supplerende uttaket til VM-samling på forbundets sider.