Seier i O-festivalen

Fredag løp jeg inn til seier i O-festivalen sprint ved Sognsvann i Oslo. Jeg så på konkurransen som en fin mulighet til å få trent sprint i konkurranseform, og jeg var derfor bestemt på å gjøre en god jobb teknisk. Løypa var svært hektisk i starten med mange korte strekk, retningsforandringer og kunstige gjerder og jeg sleit med å skaffe meg nok oversikt for å kunne sette fart. Det ble derfor noen tidstap på denne delen av løypa, men fra halvveis og inn løp jeg godt, og kunne som siststartende krysse mållinja som vinner med knappe 4 sekunder margin ned til Elise Egseth som ble nummer to. Dermed fikk jeg også min andre (?) seier som senior i et norgescupløp i karrieren. 

 

 

 

Jeg startet kontrollert og med en plan om å ta meg tid. Dette fikk jeg til på 1. og 2. post, mens på 3. post hadde jeg ikke fått nok oversikt og måtte stoppe tre ganger underveis (+6 sek). 4. gikk bra, mens jeg til 5. ikke hadde fått med meg gjerdet halvveis og måtte svinge rundt det (+3 sek). 6. og 7. går bra, mens jeg til 8. blir usikker pga en post som ikke var min rett før min egen, og måtte stoppe for å dobbeltsjekke at jeg måtte videre (+7 sek). Til 9. valgte jeg å gjøre det enkelt og løpe rundt, det var ikke det beste veivalget og jeg tapte 6 sekunder til Elise som valgte rett på varianten. Til 10. ble jeg litt usikker på et gjerdet og en bratt kant og måtte stoppe to ganger underveis for å få oversikt (+ 8 sek). Alt i alt tapte jeg 30 sekunder (mot idealtid) på første halvdel av konkurransen og lå også 15 sekunder bak Elise etter 1 km. Derfra og inn løp jeg mye bedre og fikk bedre flyt i orienteringen, og tapte kun litt på nøling til 15. og 16. post. Med en god spurt klarte jeg å kapre seieren 4 sekunder foran Elise som hadde hatt noen tidstap i slutten av løypa.

 

Gøy å vinne! Jeg tror ikke jeg har mer enn én eneste norgescup-seier fra før av, og det var derfor litt ekstra stas med min andre norgescup-seier som senior. Løpet viste at jeg er bra fysisk, men har litt å gå på teknisk. Jeg gjør likevel mye bra, så det er bare å fortsette å jobbe med å få det til på alle strekk. 

 


På nestesiste post. (Foto: o-festivalen)


På siste post. (Foto: o-festivalen)

Premievinnere i D 21 E. (Foto: o-festivalen)

RESULTATER
GPS-TRACKING
VIDEO INTERVJU
SAK HOS RAUMAR, ULLENSAKER OG NOF