WOC Pre-camp

10.-15.juli var jeg sammen med det norske VM-laget på pre-camp i Skotland. De første dagene var de som er tatt ut til å løpe sprint i nærheten av Nairn, og vi fikk sett oss rundt i VM-sprint byene Nairn og Forres, i tillegg til å få trent relevante sprinttreninger. Den mest relevante økta fikk vi på britenes VM-testløp i Elgin søndag morgen. Jeg løp et løp med en litt dårlig start, men mye bra på resten. Det holdt til 4.plass 16 sekunder bak Elise Egseth som vant. Mandag fikk vi en ny god økt, da vi løp sprintstafett med flere andre nasjoner, her løp jeg godt på førsteetappe og vekslet først, og med god avslutning av Gaute Hallan Steiwer kunne vi vinne trenings-stafetten. Samlingen ble for min del avsluttet med seier på en sprint konkurranse-trening i Inverness også sammen med flere andre nasjoner. 

 

 

 

Samlingen startet fredag sammen med sprint-delen av VM-laget, minus Øystein Kvaal Østerbø som var/er på høydesamling, og A.M. Hausken Nordberg som var sammen med skogs-delen av VM-laget. Etter å ha kjørt til overnattingen i Nairn og slappet av litt og/eller trent reiste vi til Forres og så oss rundt i finaleområdet, og spiste middag. Dagen etter ble det en løpetur på morgenen på stranden i Nairn, der vi blant annet fant en død, strandet hval. Over lunsj var vi i Nairn og så oss rundt i sprintstafett-byen, før vi på ettermiddagen reiste til Lossiemouth (her løp jeg Euromeeting sprint i 2013) og løp en sprintintervall.

 

Konsentrert på passering på britenes testløp i Elgin (Foto: Harri Luchsinger).

 

Søndag grytidlig på morgenen reiste vi til Elgin for å delta i britenes sprinttestløp. Med karantene og hele pakka fikk vi en bra VM-simulringsøkt. Jeg sleit litt i starten av konkurransen, men løp bra etter det. Det var vankelig å evaluere strekktidene, da SI-stemplingsenhetene ikke var synkronisert (og jeg har foreløpig ikke sett noen GPS-tracking), men bortsett fra startfasen og to små feil inn i 8. og inn og ut av post 15, var jeg fornøyd med gjennomføringen. Jeg ble nr 4 tilslutt, 16 sekunder bak Elise Egseth som vant, 12 sekunder bak Cat Taylor og 2 sekunder bak Ida Marie Næss Bjørgul. Morsom konkurranse og bra matching. Gutta løp også bra, med 3. på Gaute og 5. på Håkon Jarvis Westergård. 

Veivalgs-diskusjin med Elise etter målgang. (Foto: Harri Luchsinger).

RESULTATER
KART MED GPS-SPOR
SAK HOS NOF
SAK HOS ULLENSAKER ORIENTERING

 

Rett fra løpet reiste vi til Forres en gang til og fikk sett oss rundt i kvalifiseringsområdet til sprinten, og spist lunsj, før vi reiste for å møte resten av VM-laget på VM-overnattingen vest for Inverness. Det ble også en løpetur der sammen med Ida, og Hausken. Mandag morgen løp jeg og Ida en rolig økt på kart, før hele sprintgjengen reiste til Dingwall for å løpe sprintstafett sammen med blant annet tsjekkere, litauere, polakker, spanjoler m.m. Vi var delt opp i lag bestående av en dame og en herre, der damene løp førsteetappe og herrene sisteetappe. På mitt lag fikk jeg med meg Gaute. Jeg startet ut bra, og var en av få som løp riktig vei ut fra startpost. Til andrepost løp jeg litt for langt rundt, men var fortsatt i god kontakt med teten. Til 3. tok jeg ledelsen, men tapte på veivalget til 4. og 5. og havnet ca 20 m på etterskudd. Dette stresset meg litt, men jeg konsentrerte meg om å gjennomføre bra. Da Ida som ledet løp forbi der jeg ville inn, løp jeg som jeg hadde tenkt, og havnet i ledelese igjen. Denne ledelsen beholdt jeg, men var hele tiden usikker på om Ida hadde forsvunnet pga gafling eller feil, og var ikke trygg på at jeg faktisk ledet. Jeg skjerpet meg, og på passering arena forstod jeg at jeg var først. På vei ut av 16. post trodde jeg at jeg kunne løpe på høyresiden av huset, men oppdaget det så fort jeg hadde rundet hushjørnet og snudde. Dermed tapte jeg det lille forspranget jeg hadde hatt og var sammen med ei tsjekkisk jente. 17. var gaflet, og mot 18. kom jeg plutselig inn i en gruppe løpere der blant annet Ida var. Jeg skjønte at det ble tight fight mot mål, og konsentrerte meg om å gjennomføre det komplekse strekket uten å gjøre feil. Det klarte jeg, men med tsjekkia rett bak. Mot sistepost hadde jeg plutselig Ida foran meg igjen, og jeg spurtet alt jeg hadde og sendte ut Gaute i tet (Ida var kun på passeringen og ikke veksling). Gaute startet med å tryne og slå seg på startpost, men reiste seg og løp en god stafettetappe jaget av to tsjekkere spesielt. Han sikret oss seieren! Gøy å få til en god gjennomføring og seier! Gøy også å se at alle de norske løperne hadde god fart målt mot de andre nasjonene, og at vi preget stafetten fra start til mål. 

 Sprintstafett (13/07/2015)

Samlingen ble avsluttet tirsdag med en moderat sprintintervall sammen med Ida i Dingwall, og en sprint treningskonkurranse i Inverness på ettermiddagen. Her var igjen flere nasjoner med, omtrent de samme som på sprintstafetten. Der fikk jeg til en god sprint i det kvalik-relevante boligområdet, og bortsett fra to veivalg var jeg fornøyd med gjennomføringen. Det holdt til seier med 11 sekunder ned til britiske Cat Taylor. Ida hoppet dessverre over en post, men hadde nok fått en god tid hun også.  

Sprint Inverness (14/07/2015) 

Det ble en vellykket samling for min del, med gode tekniske forberedelser og treninger. Det var god stemning i sprintgjengen, og gode diskusjoner hele veien, og dermed veldig hyggelig og motiverende å være på samling. Også i skogs-gjengen og på tvers var det god stemning, og spesielt morsomt hadde vi det da vi lagde reklamefilmer oppdelt i tre lag....! Nå venter 2 uker med forberedelser på hjemmebane før jeg reiser til Skotland igjen 29.

 

Alle kartene fra samlingen ligger i KARTARKIVET