8. plass!

Målet for VM var å bli topp 10, og etter to gode konkurranser var det nettopp det jeg klarte! 8. plass på VM er bra, og noe jeg er veldig godt fornøyd med. Det har vært mye trøbbel de to siste sesongene, og det var først etter samlingen med landslaget i Skotland og verdenscupsprinten i Lysekil at jeg virkelig begynnte å tro på at det var mulig å prestere godt på VM. Det var litt kjedelig å bare få en startplass på VM, men jeg var motivert og klar for å gripe den sjansen jeg fikk. Med andreplass i kvalifiseringen og 8.plass i finalen, fikk jeg til to gode, solide løp når det gjaldt, og det er gøy! Det er i tillegg svært motiverende å se at bronsemedaljen var knappe 20 sekunder unna, og topp 6 knappe 15 sekunder unna. Selvom VM med det var over for min del, var det også fint å se mine lagkamerater løpe inn til 3 stafettsølv, sølv til Mari Fasting og bronse til Olav Lundanes på langdistansen! 

 

 

Kvalifiseringen til sprinten gikk i et litt uoversiktlig boligområdet rundt en skole i Forres. Jeg hadde planen klar og fulgte den fra start til mål. Jeg tok meg tid til å komme inn på kartet, konsentrerte meg om et og et strekk, og passet på å beholde roen i det tekniske. Fra langstrekket og inn trykket jeg litt ekstra på gasspedalen uten å slippe kartkontakten, og holdt bra trykk derfra og inn. At det holdt til en 2.plass i heatet kun 2 sekunder fra heatseier var gøy, og gav meg trygghet på at farten er god og at god orientering lønner seg. 

 

 

Rett før langstrekket i kvalifiseringen (Foto: Jan Kocbach - worldofo.)

RESULTATER
GPS-TRACKING
KART

På grunn av mitt gode kvalifiseringsresultat startet jeg som fjerdesiste løper i finalen. Jeg var spent før start, og kjente på både tanker om plassering og lyst til å gjøre det bra, men jeg klarte å skyve disse tankene til side, og var fokusert på å følge planen uansett. Etter å ha bli sluset fram til start, fikk jeg endelig kartet i hånda og kunne ta fatt på finalen. Jeg var forberedt på at det kunne være satt opp kunstige gjerder for å endre gatebildet, og var nøye med å lese hele strekket før jeg satte av gårde. Dermed fikk jeg ikke noen god strekktid til førstepost, men det var heller ikke planen. Derfra kom jeg inn i god flyt, og hadde god kontroll over eget løp. Dessverre løp jeg feil veivalg til 3. post (tapte 13 sekunder til beste strekktid, og kanskje 5-7 til hva jeg kunne klart), men jeg merket ikke dette underveis. Fra cirka halvveis og inn løper jeg stadig fortere i forhold til de andre, og klatrer på passeringslistene. Inn mot areana tar jeg feil veivalg og taper 7 sekunder til beste strekktid (3-5 sek til hva jeg kunne klart kanskje), og blir tatt igjen av Maja Alm som startet 1 minutt bak meg på arena. Jeg var forberedt på at det kunne skje, og hadde krefter til å øke tempoet et lite hakk, men det holdt ikke for å henge med Maja. Da hun fikk høre at hun lå i klar ledelse øket hun tempoet enda mer,  og fikk meter på meg med en gang. Jeg presset ut det jeg hadde av krefter, men var nøye med å følge med på kartet helt til mål, og løp dermed en solid sisterunde selvom jeg tapte 10 sekunder til Maja. I mål var jeg først litt skuffa over at løypa hadde vært for løpsbetont, men det gikk fort over. Å bli nr 8 i VM var godt innenfor målsettningen, og å klare det når det var løpsbetont er ekstra bra. 

 

Helt utslitt, men fornøyd krysset jeg mållinja i sprintfinalen. Foto: Jon Kocbach - worldofo.

RESULTATER
GPS-TRACKING
KART MED KOMMENTARER

 

Etter sprintfinalen måtte jeg forlate den norske troppen, men jeg ble i Skotland og fulgte resten av laget fra arena på alle løpene. Gøy at det ble sølv på alle stafettene, og gøy at Mari og Olav begge fikk med seg medalje på langdistansen! Nå venter en periode med trening i Sveits før det neste store på programmet er NM i Levanger andre helgen i september.