5. og 15.plass i NM

NM i Levanger ble en fin opplevelse i trøndermyrer og flott terreng. NM-uka startet med langdistanse torsdag (10./9.), der jeg etter en god teknisk gjennomføring ble nr 5. Jeg fikk en 2. plass i mitt heat under kvalifiseringen til NM mellomdistanse fredag etter et nytt godt løp, men i finalen lørdag ble det for mye rot, og jeg endte litt lenger nede på listene på en 15.plass. NM ble avsluttet med stafett, der løp jeg førsteetappe for Raumar Orientering 1, og vekslet som nr 3. Dessverre ble det en feil gaflingspost på andreetappe og laget bestående av Karoline Sønsterudbråten og Tiril Ruud Bråten i tillegg til meg ble disket. 

 

 

 

 

 

 

 

Etter en økt i naboterrenget onsdag dro NM i gang med langdistanse torsdag. Jeg visste at jeg fysisk ikke hadde hatt den beste oppladningen, og var derfor ekstra fokusert på de tekniske arbeidsoppgavene. For å unngå å gjøre feil til førstepost valgte jeg å dra ned og bruke en sti inn mot posten, men jeg var for unøyaktig ned mot stien, og løp lenger rundt og fikk mer grønt enn jeg hadde tenkt. Dermed ble jeg tatt igjen av Mari Fasting som startet 2 minutter bak meg allerede til den 2.posten uten at jeg hadde bommet. Det var kjedelig, men derfra og inn løp jeg stabilt teknisk. Fysisk syns jeg at jeg manglet trøkk i steget, og strekktidene viser også at jeg har løpt litt for sakte for å virkelig å kunne blande meg inn i medaljekampen. Det ble likevel en fin 5.plass, noe jeg er fornøyd med.

 

Bilder: Per Ivar Skinderhaug.

 

RESULTATER
GPS
KART MED VEIVALG/KOMMENTARER

 

Fredag var det kvalifisering til mellomdistansen. Jeg fikk til et nytt stabilt teknisk løp, der jeg gjennomførte etter plan nesten hele veien. Det ble litt rot inne i grøntfeltet på slutten, som igjen resulterte i litt stress de siste postene, men alt i alt en god kvalifisering. Jeg ble nr 2 i mitt heat, kun slått av Heidi Bagstevold med 13 sekunder. 

Bilder: Per Ivar Skinderhaug.

 

RESULTATER
KART MED VEIVALG/KOMMENTARER

 

Mellomdistansefinalen startet med poster nedover i en diffus skråli. Jeg tenkte at det var lurt å løpe sikkert, men igjen som på langen var jeg for kjapp til å løpe ned lia, og havnet for langt nede og måtte opp igjen til posten. Tapte 30 sekunder. post 2-4 gikk bra, men til 5.post får jeg ikke tak i den gule myra jeg hadde tenkt til å bruke som siste sikre og løp oppover for å få den. Det endte med at jeg fant en annen post enn min egen, og jeg tapte et lite minutt. 6. gikk bra, men i starten av strekket til 7. glemmer jeg kompasset og løper ned til bekken et annet sted enn jeg tror. Dermed får jeg mer stigning enn nødvendig, og det blir mye nøling inn mot posten fordi jeg ikke får tak i terrenget (jeg er jo et annet sted enn jeg tror). Taper 1 minutt på dette strekket. Dermed går det bra inn mot runding, men jeg er sliten fysisk og må kjempe i motbakkene. Ved passering blir jeg skuffet over å høre at jeg ligger på en 8.plass over 3 minutter etter. Løper egentlig riktig mot posten etter passering, men får ikke tak i vegitasjonen og drar til høyre kun meter før jeg hadde sett postflagget foran meg. Taper 30 sekunder og blir tatt igjen av Anne Margrethe Hausken Nordberg. Får ikke tak i terrenget videre heller, og det blir ny bom. Nå begynner kreftene å ta helt slutt, og opp den siste tøffe kneika taper jeg tid uten å gjøre feil. Kommer meg til mål på en skuffende 15.plass. 

Bilder: Per Ivar Skinderhaug.

RESULTATER
GPS
KART MED VEIVALG(KOMMENTARER

 

NM-uka ble avsluttet med stafett søndag. Jeg løp førsteetappe for Raumar lag 1, og med meg på laget hadde jeg Karoline Sønsterudbråten og Tiril Ruud Bråten. Jeg startet bakerst i feltet, og istedenfor å stresse brukte jeg tiden til startpost på å lese kart. Da ingen valgte veivalget jeg hadde sett meg ut, tok jeg det alikevel og havnet alene fra startpost. Noen 100meter lenger ute i løypa kom jeg igjen sammen med de andre, men fra å ligge sist i feltet lå jeg nå først. Løp selvstendig og godt de første fire postene selvom jeg løp sammen med flere andre løpere. Til 5. gikk jeg på en liten sleiv, havnet litt for langt nede i lia, men forstod det med en gang og tapte nok bare et lite halvminutt. Det gjorde at Fredrikstad lag 2 hadde en luke på 30 sekunder ved passering arena, mens jeg ledet an feltet bak henne. Ut på sisterunden var jeg fryktelig sliten, men kjempet på, og allerede til den førsteposten hadde vi kontakt igjen med Fredrikstad 2. Jeg fortsatte å kjøre mitt, og selvom jeg var sliten hang jeg med i tetgruppa. Til 12.post var det vanskelig inne i ringen, men jeg tok meg tid og unngikk å gjøre noen stor feil, selvom det antagelig gikk noen sekunder her. Dermed stemplet jeg først her, men ikke med mye. Ned til mål var jeg med, men kreftene var slutt for å spurte skikkelig, og jeg løp i mål som nr 3. Dermed kunne Karoline løpe ut med teten på andreetappe. Dessverre for Karoline ble det en stor bom i starten av etappen, og i tillegg hadde hun klart å ta feil gaflingspost inn mot arena. Resten av løpet hennes var greit, og Tiril løp ut uvitende om at vi allerede var disket. 

 

RESULTATER
KART MED VEIVALG/KOMMENTARER