Solid verdenscupavslutning!

Verdenscupavslutningen i Arosa ble en suksess! Helgen startet med 6.plass på langdistansen fredag, noe som er mitt beste individuelle resultat noensinne i verdenscupen. Deretter fulgte mange gode strekk, men dessverre noen feil for mange på mellomdistansen lørdag og en 26.plass. Helgen ble avsluttet med 2. beste etappetid på sprintstafetten der jeg løp sisteetappe for Norges førstelag med Kamilla Olaussen, Carl Godager Kaas og Øystein Kvaal Østerbø. Vi ble tilslutt nr 8 totalt og nr 6 i nasjonskampen. 

 

 

 

 

 

Jeg reiste til Arosa (Sveits) først torsdag formiddag, og møtte resten av den norske troppen der. Det ble dermed tid til å løpe gjennom model event. Fredag morgen følte jeg meg klar, og var litt forsiktig med oppvarmingen for å ikke slite meg ut før start i høyden (konkurransen gikk mellom 1600 og 2200 moh). Jeg åpnet kontrollert både fysisk og teknisk, og selvom det ble en liten bom på 2. post løp jeg solid helt til 4.post. På langstrekket til 5.post var jeg usikker på valget, men da de to jentene jeg hadde tatt igjen ble med, og jeg merket at jeg var sterkest i de bratte motbakkene, gav det både motivasjon og selvtillitt. Fra 5. post endret terrenget seg, og jeg måtte skru ned farten for å finne fram. Det ble en liten bom på 7. og de to andre forsvant. Men på 10. post tok jeg dem igjen på nytt. Til 14.post tok jeg bakken for direkte og tapte litt tid på det, og til sistepost tok jeg både feil veivalg, bommet underveis og fant ikke sistepost. Her tapte jeg 50 sekunder til beste strekktid...! Jeg kunne spurte i mål som klar ny leder og fikk innta lederbenken. Den beholdt jeg helt til AM Hausken Nordberg kom til mål en god stund senere. Tilslutt hadde jeg falt ned til en 6.plass, mens Hausken vant klart! Gøy å komme topp 6 for første gang i verdenscupen! Mitt beste resultat fra tidligere er 7.plass i sprint og 10.plass i skog. Gøy!

 

 

Foto: Remy Steinegger.

RESULTATER
GPS-TRACKING
SAK ULLENSAKER ORIENTERING
SAK SÂVEDALENS AIK
SAK NORGES ORIENTERINGSFORBUND

Dagen derpå var jeg igjen klar, men med noe tyngre bein enn dagen før. Jeg startet ut kontrollert og fikk 1.-3.post på en grei måte. Inn i 4. misforstod jeg kartet, og selvom jeg omtrent tråkket på posten så jeg den ikke og løp til neste kolle før jeg forstod at jeg måtte tilbake (30-40 sek tapt). Irritert over egen feil var jeg nok kanskje litt for hissig til 5. og resultatet ble en større parallelfeil der jeg tapte nye 90 sekunder. Deretter tok jeg meg sammen og løp brukbart teknisk resten av løypa, men fysisk var beina tunge og jeg måtte jobbe med meg selv for å holde tempoet någenlunde og unngå feil. Mot slutten av løpet ble jeg tatt igjen av vinneren Catherine Taylor med 6 minutter! Jeg endte tilslutt på en 26.plass, men strekktidene viste at jeg hvertfall hadde holdt brukbar fart og teoretisk kunne kjempet om en topp 10 plassering også denne dagen. Med det var verdenscupensammenlagt avgjort og jeg ble der nr 28. 

 

 

Foto: Øystein Kvaal Østerbø.

RESULTATER
GPS-TRACKING
SAK ULLENSAKER ORIENTERING

 

Søndag ble den internasjonale sesongen avsluttet med sprintstafett. Jeg løp sisteetappe på Norges førstelag sammen med Kamilla Olaussen (1.etp), Carl Godager Kaas (2.etp) og Øystein Kvaal Østerbø (3.etp). Selvom det kom snø på morgenen klarte jeg å holde meg positiv og trygg på at det ikke skulle by på noe problem. Etter å ha blitt presentert 20 minutter før førsteetappe ble det venting i det uvisse i karantenen før det endelig var min tur. Jeg ble ropt opp og kunne veksle med Carl på 14.plass. Foran meg hadde jeg Sabine Hauswirth (SUI 3) og Maja Alm (DEN 1), noe som føltes som trygge rygger å ha. Jeg tok meg tid til å komme inn på kartet, og ble lettet da Maja valgte samme veivalg som meg til 2.post. Jeg mistet Maja inn mot posten i noe jeg oppfattet som gafling (det var det), men hennes valg var bedre, og besteveivalget var det ingen av oss som tok. Derfra løp jeg sikkert og så flere løpere foran meg opp lia til fjerde post der jeg ikke tok beste veivalg. Etter runding hadde jeg fortsatt Sabine foran meg, mens Maja hadde revet seg litt løs. Etter runding ventet flere kortstrekk og jeg fokuserte på meg selv og mistet oversikten over de andre. Jeg gjennomførte bra, og på langstrekket mot arena hadde jeg kun Sverige 2 foran meg og en gruppe lag rett bak meg. Alva Olsson løp fort, og jeg klarte ikke å lukke luka opp mot nest siste post. Jeg spurtet det jeg hadde og kom nærmere, men klarte ikke å passere. I mål kom jeg som 8.løper, og da det var flere nasjoner med to lag foran oss i mål (Sverige og Sveits) ble vi 6. beste nasjon. Etter et kontrollert, men solid løp var det ekstra gledlig å se at jeg hadde 2. beste etappetid av alle damer kun slått av Maja med 7 sekunder. 


Foto: Øystein Kvaal Østerbø.

RESULTATER
GPS-TRACKING
SAK ULLENSAKER ORIENTERING
SAK NORGES ORIENTERINGSFORBUND

 

Kort oppsummert er jeg veldig godt fornøyd med helgen! Både resultater, form og teknisk gjennomføring var solid, og jeg kan dermed avslutte den internasjonale sesongen med masse motivasjon! Nå gleder jeg meg til å oppsummere sesongen, og legge en god plan fram til sesongen 2016. Men før det venter en ukes ferie i norden der jeg blant annet skal løpe 25manna og 25manna-korten.