25-manna og ferie

Forrige helg løp jeg 25-manna med Sävedalens AIK. Etter en knallstart fra Andrey Salin ble jeg sendt ut med teten på 2.etappe, og i det flate og svært raske terrenget løp jeg godt, og kunne veksle på 2.plass. Etter meg ble det gjort mye bra på laget videre, og vi kunne tilslutt løpe i mål som 22. beste lag. Sävedalens AIKs nest beste resultat noensinne. Dagen derpå løp jeg 25-mannakorten, og etter ferie i Göteborg med mye o-teknisk trening, to relevante VM-treninger og Strömstad-sightseeing. 

 

 

 

 

 

Jeg har kun løpt 25-manna en gang tidligere (i 2009), og den gangen løp jeg 3.etappe. Denne gangen fikk jeg løpe 2.etappe, og med Andrey Salin på førsteetappe (kom blant annet inn med teten på VM-stafetten i sommer) visste jeg at jeg kunne komme til å løpe ut med teten. Det fikk jeg, da Andrey stemplet inn på 2.plass til veksling. Førstestrekket var et langt løpestrekk (7 min pluss) på sti. Vi var en gruppe på flere lag som løp av gåre, men det var bare jeg som hadde min gaflingsvariant, og jeg løp alene inn mot posten. På vei til andre krysset jeg de andre, før vi kom sammen igjen til 3. Deretter løp vi sammen før jeg igjen var den eneste med min gafling på 7. og 8.post. Deretter var det lite gafling og jeg ledet an feltet, men på 10. post kom plutselig Alva Olsson (Linköping) i stor fart bakfra og skaffet seg en luke på 30-40m på direkten. Litt overrasket over angrepet, men jeg holdt avstanden opp til Alva inn til veksling uten å tape noe mer, og kunne veksle oss ut på første parallelle etappe på en fortsatt 2.plass. Deretter fulgte 5 parallelle etapper med 4 løpere parallelt, før 3 single etapper avsluttet stafetten. Etter mye venting og heiing kom vi i mål til en fin 22.plass og 2.beste klubbresultat noensinne! Andrelaget til Sävedalens kjempet seg også igjennom på en fin måte og ble nr 147. 

 

 

KART MED VEIVALG
RESULTATER
SAK HOS SÂVEDALENS AIK

 

 

Dagen etterpå løp jeg 25-mannakorten med litt tunge bein og en stor feil (RESULTATER/KART MED VEIVALG), før det bar til Göteborg med Sävedalens. Der ventet 4 dager ferie på Beat og meg, på besøk hos Lina Strand og Jonas Merz. Dessverre for oss var det akkurat den mandagen elgjakta startet over hele Sverige, og vi kunne dermed ikke trene på alle kart, men fikk likevel løpt to o-tekniske økter mandag. Tirsdag var planen å reise nordover mot Strömstad for å trene i relevant terreng og gjøre sightseeing i Strömstad som er sprintbyen for neste års VM. Jeg hadde en uke tidligere, da jeg skulle bestille treningskart fra VM-arrangøren, sett at alle deres treningskart stod som sperret pga jakt fra 1. oktober til 31.januar. Jeg forstod at det ville bli vanskelig å få kart, men sendte en mail til arrangøren og spurte om det fantes andre kart i Strömstadområdet uten elgjakt som ikke inngikk i de sperrede områdene. Etter mye om og men, fikk vi beskjed kvelden før vi skulle reise dit at vi kunne trene på kartene Kasen og Strömstad Öst da det ikke ble drevet jakt i disse områdene. Dermed reiste vi sammen med en gruppe fra Sävedalens først til Kasen tirsdag morgen, deretter sightseeing i Strömstad før vi trente på Strömstad Öst før vi dro tilbake til Göteborg (kart i KARTARKIVET). Onsdag deltok vi på GBG teknikträning med sprint i Olskroken og o-teknisk økt ved Skatås sammen med Jonas før vi var på min første ishockey-match noensinne. Torsdag ble det tid til en løpetur i Skatås også sammen med Jonas før vi reiste hjem igjen til Sveits. 

 

 

Nå venter en periode på hjemmebane i Bern, og sesongen skal oppsummeres og analyseres, før planen fram mot neste sesong skal spikres.