Landslagssamling i Barbate

I går kveld kom jeg hjem fra 10 dagers landslagssamling i Caños de Meca nær Barbate i Spania. Der hadde vi kort reisevei til et stort kartlagt område, og fikk trent en skikkelig bolk med orienteringsteknikk i kontinentalterreng. I tillegg til stor treningsmengde, løp vi tre o-tekniske hardøkter og hadde en alternativdag der de fleste syklet og noen gikk på rulleski. For min del ble det en vellykket samling og en fin teknikk-blokk. Det var også deilig å få trene i 15 plussgrader.

 

 

 

 

 

Samlingsprogrammet var ambisiøst og lagt opp til verdensnivå på herresiden når det gjaldt mulige kilometer o-teknikk vi kunne løpe om vi løp alt. Det betydde at alle selvfølgelig ikke kunne rekke over alt (les: ulik inngang i samling/treningstotal/nivå), og vi hadde derfor alle en individuel plan for hvor lang hver økt skulle være, og om en økt skulle kuttes eller ikke. Samlingen startet med en kombinasjonsøkt der første del var på et vanlig kart og andre del på kurvekart, og på ettermiddagen løp vi en retningsøkt uten kompass (sirkel-o) og uten nordlinjer på kartet. Her gjelder det å bruke kartet og terrenget til å løpe på retning - krevende, men gøy.

Etter en fin innkjøringsdag løp vi første hardøkt mandag morgen. Først løp vi en mellomdistanse og deretter 2x downhillintervall i et krevende området der man både hadde dårlig sikt, og man ble løpene foroverbøyd hele tiden for å komme under og mellom greiner fra trærne. Dette var svært ulikt det vi hadde løpt dagen før, og vi var derfor ikke forberedt på terrengtypen. Det gikk derfor litt så som så med de fleste, men en god øvelse i å mestre uventede tekniske utfordringer og ikke gi opp. På ettermiddagen løp vi en korridor-økt der jeg kun løp en kort tur og tok det med ro. Tirsdag ble det to rolige o-tekniske økter; en retningsøkt med delvis uthvitet kart og en postplukkøkt. Onsdag var det lagt inn hvile for beina, og en alternativøkt og en basisstyrke-økt stod på programmet. Jeg ble med gutta på racer og det ble en fin tur via Conil og over Vejer. Siden økta ble litt lenger enn planlagt valgte jeg å ta ettermiddagen helt med ro og ikke bli med på andreøkta. 

Torsdag var det klart for andre hardøkt, en stafettøkt bestående av 3 (4 for gutta) intervaller av 2.5 km og tilslutt løp vi intervall 2 en gang til for å se hvor mye fortere vi kunne løpe når vi var kjent og slapp å orientere. Førstedraget var fellesstart og de to andre ulike former for jaktstart. Morsom, men tøff økt der man både får kjenne på det å løpe mot hverandre og å skulle prestere teknisk når man er sliten. Gøy å avgjøre alle tre intervaller til egen fordel selvom det var litt rusk på noen av dragene. På draget vi løp om igjen forbedret jeg meg med 4.8 %. På ettermiddagen løp jeg kun en kort økt fra der vi bodde, og fredag var det deretter o-teknisk langtur på programmet. Her løp jeg sammen med Ida (Bjørgul) og vi byttet på hvem som løp foran og bak, der den bak skulle utfordre den foran på traséer. Fin økt. Lørdag var det så klart for samlingens siste hardøkt - forkortet langdistanse. Her gjorde jeg en stort sett god teknisk jobb, men gjorde en bom og noen dårlige traséer for mye. Samlingen ble avsluttet med en roligere dag der jeg valgte å løpe en kort rolig postplukk-økt på formiddagen og en basisøkt på ettermiddagen. 

Fasiten på samlingen ble 18 timer trening totalt fordelt på 8 dager, en skikkelig treningsbolk med andre ord...! Nå venter en periode med mindre reising hjemme i Bern, og forhåpentlig noen kilometer på ski nå som snøen endelig har kommet!

 

KART FRA SAMLINGEN