Samling i Danmark

Ferdig med nok en samling med landslaget i orientering, denne gangen var vi i Danmark. Først noen dager i nærheten av Silkeborg og deretter en halvtime fra Aalborg ved stedet Skørping. Det ble mange gode tekniske økter i kontinentalterreng, i både bratte raviner og store diffuse flater. For min del ble det en positiv samling med bra fokus og gode tilbakemeldinger. I tillegg var stemningen veldig god og maten enda bedre - det er luksus å ha med kokk på samling!

 

 

Før jeg reiste til Danmark med elitelaget, reiste jeg til Oslo fredag 4. mars for å delta på de to første dagene av samlingen til sprintlaget. Dessverre var det kommet mye snø, så sprintøkta lørdag ble litt så som så, men det var hyggelig å se "sprinterne" igjen, og bra å få vært med på sesongplanleggingsmøtet lørdag kveld og høre om deres 3000m-prosjekt. Søndagen deltok vi i innendørs-NM og løp 3000m. Jeg hadde ikke de største forhåpningene da jeg hadde trent litt for hardt helgen før, men var overrasket over at den første 1000-meteren kjentes overraskende lett på 3:25 min, men derfra hadde jeg ikke lenger drahjelp (var for langt bak neste løper), og klarte ikke å holde oppe tempoet videre. Andre 1000-meter gikk dermed bare på 3:35 min, og siste 1000m gikk på omtrent samme tempo, men en god spurt den siste runden (39 sek) gjorde at jeg løp den på 3:33, og løp inn på tiden 10:33:16. Det er 18 sek bak pers, men også det jeg hadde tenkt at jeg cirka burde klare. Med andre ord ingen knalltid, men likevel helt ok. 

 

Søndag kveld sa jeg hadet til sprintgjengen og møtte en del av de som skulle være med på samling til Danmark på ferja fra Oslo til Fredrikshavn. Mandag morgen traff vi resten av gjengen på første økt i nærheten av Silkeborg. Det ble bare en økt på meg denne dagen for å hvile litt etter 3000meteren, og være klar for samlingens første hardøkt tirsdag. Med mål om en solid gjennomføring løp jeg bevisst og godt på denne hardøkta som bestod av en mellomdistanse og to downhill-intervaller tilslutt. Spesielt mellomdistansen gikk bra, og jeg kom meg igjennom uten å gjøre noen store feil. På downhill-intervallene var jeg sliten, og tapte litt tid, men stortsett bra gjennomføring der og. Selvom vi bare var to jenter matchet vi hverandre bra, og det ble kamp helt til døra mellom Ida Marie Næss Bjørgul og meg, der jeg dro i land mellomdistansen og hun begge downhill-intervallene.

Målgang på mellomdistansen. Foto: Ane Kjerstine Sandstad.

 

Etter hardøkta løp jeg en rolig postplukk på ettermiddagen. Onsdag var det klar for retningsløping og test på hvor gode vi var til å løpe rett på (dvs nærmest mulig streken og mest mulig rett frem). Dette fikk jeg veldig bra til, og scoret først 100 % som den eneste inkludert gutta, men etter litt klaging fra den kanten om skeivhet i GPS-spor og tilpassing av kalibreringen av kartet var jeg "bare" nr 2... Uansett, fornøyd med god kompassløping i fint terreng. Ettermiddagsøkten ble en tsjekkia-relevant veivalgsøkt i et ravine-område. Torsdag ble det en økt på rulleski for min del, mens de fleste andre tok turen på et lokalt treningssenter før vi flyttet til neste bosted ved Skørping. Anne Margrethe Hausken Nordberg og Gøril Rønning Sund kom fra Norge for å bli med på resten av samlingen, så da fikk vi doblet jentegjengen.

 Compass Test (09/03/2016)

Fredag løp vi en stafettøkt på 3-intervalldrag, der første draget var fellesstart og de to neste en form for jaktstart, før vi tilslutt løp det tredje draget på nytt for å se hvor mye bedre vi kunne løpe når vi slapp å orientere. For min del ble det en veldig god og morsom økt, selvom vi dessverre var litt for få jenter (litt skader på de som var med) til å få noen god stafett-følelse. Lørdag var det o-teknisk langtur på programmet og jeg løp sammen med Hausken og løp annenhvert strekk foran og bak. Det viste seg at treningens navn "krattlusk" var passende, og vi mer klatret og krøyp enn vi løp, men krevende var det. 

Relay training (11/03/2016)

 

Samlingen ble avsluttet med en forkortet langdistanse i Rebild Bakker (junior-VM stafett i 2010). Beina begynte å bli slitne og det ble noen litt dårlige veivalg og gjennomføringer, men likevel stabilt teknisk. Her ble det også kamp til døra, denne gangen mellom Hausken og meg (de eneste som løp hele hardt av jentene). Hausken åpnet best men etter en glipp på slutten var det jeg som kunne dra i land seieren. Etter en kort sprintøkt mandag morgen tok jeg deretter farvel med de andre og reiste tilbake til Sveits.

 

Kort oppsummert en god samling med mye fin teknisk trening i kontinentalterreng, og bra teknisk utbytte. Nå blir det noen uker hjemme i Bern igjen, med blant annet natt-SM og Osterstaffel, før jeg møter den norske landslagsgjengen igjen i starten av april i Uddevalla. Da blir fokus flyttet over på nordisk terreng, og vi skal løpe et par konkurranser. 

 

LINK TIL ALLE KARTENE FRA SAMLINGEN