Osterstaffel og ingen landslagssamling

Påskehelgen løp jeg Osterstaffel sammen med OL Norska. På laget mitt hadde jeg Simon Dubach, Beatrice Aeschlimann og Florian Schneider. Etter gode etapper av Simon og Beatrice på de to innledende etappene ble jeg sendt ut på tredjeetappe med klar ledelse. Jeg sleit teknisk spesielt i starten og gikk på to store bommer (les 2 x 2min), det gikk litt bedre etter dette, og jeg kunne beholde ledelsen inn til veksling. Florian løp en sikkert sisteetappe og kunne løpe oss inn til en solid seier! Selv hadde jeg vært småforkjøla i en uke, og merket at jeg fortsatt var redusert under min etappe. Dette forverret seg i dagene etter, og mandag var jeg blitt søkk forkjøla. Et legebesøk senere var det bare å konstatere at den nå pågående landslagssamlingen og konkurransene i Strømstadområdet måtte gis opp og jeg er derfor blitt igjen hjemme i Sveits for å bli frisk.

 

 

Etter samlingen i Danmark tok jeg det først med ro i to dager for å komme meg igjen, men da jeg skulle begynne å trene igjen var jeg blitt lett forkjøla. Helgen 19.-20. tok jeg det derfor med ro istedenfor å løpe sveitsisk mesterskap i nattorientering. Mandag fikk jeg besøk av mine foreldre og de ble til over Påsken. Forkjølelsen ble bedre i starten av uka, og fra og med tirsdag trente jeg litt igjen, noe som gikk bra. Det ble derfor noen gode treninger, blant annet en treningsdag med det nyoppstarta elitelaget til OL Norska ("Raskt tog team"). Der løp vi først en dobbelsprint i Langenthal på formiddagen og en momentøkt i skog på ettermiddagen.

  

På Osterstaffel løp jeg med OL Norskas "Raskt tog team". Det var ikke mange lag som kunne stille med 2 eliteløpere, en juniorlandslagsløper og 1 sterk "veteran" (les D40), så vi kunne starte stafetten som favoritter. Simon på førsteetappe løp som ventet godt, og Beatrice kunne på andreetappen bare øke forspranget hun fikk. Jeg startet dermed ut i klar ledelse, men uten å vite hvor stor ledelsen var. Jeg sleit veldig med å komme inn på kartet og allerede til 2.post gikk jeg rett i feil gafling. Jeg klarte ikke å forstå hvor den satt, og endte opp med å bruke 2 minutter på å finne min egen post. Irritert løp jeg greit til post 3, men til post 4 gjør jeg en parallelfeil og leter etter posten på feil sted. Nye 2 min tapt. Selv etter denne feilen sliter jeg med å komme inn på kartet, men kommer meg igjennom uten noen flere store feil. Fysisk føler jeg meg fortsatt tung og innser at jeg fortsatt ikke er frisk fra forkjølelsen. Florian på sisteetappe løper også godt, og sikrer seieren. Premien var selvfølgelig påskeharer i sjokolade, påskeegg og sjokoladeegg. 

Simon Dubach på vei ut.

Dagene som fulgte ble jeg bare mer og mer forkjølet, og det ble to dager hjemme fra jobben tirsdag og mandag med tett nese og tette bihuler. Dermed måtte jeg ringe og trekke meg fra landslagssamlingen i Sverige i tillegg til konkurransene Strömstadmedeln og Kvillebyns klassiska som går/gikk i naboterrenget til WOC 2016. Dermed er fokus nå på å bli frisk før jeg legger planer videre. 

 

RESULTATER OSTERSTAFFEL