Frisk og verdenscup-start

Etter et tilbakefall sykdomsmessig onsdag til fredag forrige uke startet jeg opp treningen igjen mandag denne uka. Tirsdag erklærte jeg meg frisk, onsdag løp jeg en kort hardøkt og torsdag reiste jeg til Polen for å delta i første verdenscuprunde. Jeg visste at formen både teknisk og fysisk kom til å være for dårlig til å henge med langt fram på gårsdagens mellomdistanse, men forsøkte å se på det som veldig bra konkurransetrening og en sjekk av status rett etter sykdom. Jeg løp kontrollert og med ekstra sikkerhet, og løp bra til og med 10.post, deretter ble det flere feil i grøntområdene og tungt fysisk. Dette resulterte i en litt anonym 38.plass tilslutt.

 

 

 

(English comments can be found: HERE)

 

Jeg ankom som sagt Polen torsdag ettermiddag og det ble en liten løpetur fra hotellet før middag. Fredag reiste vi til naboterrenget til lørdagens mellomdistanse og jeg fikk løpt 45 minutter o-teknikk i noe jeg vil kalle et terreng relativt likt det jeg kan finne rundt Bern (bortsett fra stein i bakken noen steder). På ettermiddagen reiste vi inn til Model Event for sprint og sprintstafett. Da jeg ikke skal løpe sprintene søndag på grunn av totalbelastninga rett etter sykdom, brukte jeg model event til å løpe noen drag og å få løpt litt på sprintkart før sprintstafetten mandag. 

Lørdag morgen bar det i vei til karantenen, og jeg følte meg rolig før start. Fast bestemt på å løpe teknisk etter plan og uten konkurransetrening på forhånd ble jeg nok løpende litt vel kontrollert, men jeg løp mer eller mindre feilfritt fram til post 10 (selvom om det ble litt nøling og dobbelsikring noen steder). Jeg fikk Lizzy Ingham foran meg ned mot 11. post og da vi passerte stien så jeg at hun dro for langt til venstre, derfor stoppet jeg opp og tok kurs men dessverre hadde jeg plutselig fått for meg at jeg var lengere til høyre enn jeg var og tok kurs fra feil sted. Dermed var bommen et faktum. Susa litt rundt på leting etter steinen før jeg forstod at jeg måtte være feil og fant posten. Til 12. hadde jeg både Lizzy og Alva Olsson sammen med meg. Igjen forstod jeg at de dro for langt venstre, men klarte ikke å korrigere nok, og da det i tillegg var masse store steiner i terrenget og ikke på kartet ble det ny leteaksjon. Kjedelig. Dette satte meg litt ut av fokus, og gjorde meg litt ekstra forsiktig noen poster, men jeg tok meg sammen og løp brukbart på flere strekk videre selvom kreftene begynte å ta slutt. Ble likevel en liten sleiv inn i post 16, og en større feil inn i post 21. Vel vitende om at dette ikke ble noe godt resultat var jeg likevel ikke så skuffa, fordi jeg visste at det hadde vært usannsynlig uansett. Jeg hadde hatt det gøy igjennom løypa, spesielt i starten, og at det ble litt rusk teknisk er fort gjort når man verken er fysisk eller teknisk i form. Resultatet ble til slutt 38.plass og 3 verdenscuppoeng.

 

RESULTATER

 

 

Mandag venter som sagt sprintstafett, det blir spennende. Lagene vil bli tatt ut i dag, og jeg ser fram imot å få løpe en morsom sprintløype.