Uttatt til EM i Tsjekkia

Selvom jeg ikke har kunne delta for fullt i starten av sesongen, har jeg likevel fått EM-billett til Tsjekkia om 2 uker! Jeg er tatt ut til å løpe sprint og lang, og er i tillegg tatt ut i stafettgruppe for skogsstafett. Det vil si at lagene til skogstafetten ikke er tatt ut, men at jeg er en av de aktuelle utøverene som kan få en plass på laget. Det er 4 år siden sist jeg løp EM, den gangen i Falun i Sverige. Da endte jeg med en 13. plass på sprint og en 18.plass på langdistansen. I år går EM i Jesenìk i Tsjekkia fra 21.-28. mai og jeg gleder meg til å løpe.  

 

 

 

 

Mer om uttaket hos orientering.no

 

Nå har jeg fått trent i 2 uker siden jeg ble frisk, og med nesten 2 uker til før EM drar i gang har jeg troa på at jeg kan komme meg opp på et brukbart fysisk nivå. Grunnlaget fra i vinter er godt, og med et par kvalitetsøkter til før EM bør det være mulig. Programmet i EM for min del blir dermed som følger:

 

22.mai:   Sprintkvalifisering og -finale
23.mai:   Langdistansekvalifisering
24.mai:   Langdistansefinale
28.mai:   Stafett (eventuelt)

 

Det blir ganske tøft med sprint og langdistanse da det blir 4 konkurranser på 3 dager fra søndag til tirsdag, men jeg har troa på at det skal gå fint. Deretter får jeg god hvile før jeg eventuelt skal løpe stafett lørdag. Sprintterrenget for kvalifisering og finale virker ganske forskjellige, da kvalifiseringen ser ut til å bli en klassisk bysprint mens finalen har utgangspunkt i et spa-hotell i en bratt skråli med mindre bebyggelse og mer terreng. Langdistanseterrenget er et bratt ravineterreng og ellers typisk kontinentalt med glatte kurver. Dette er en terrengtype som likner på terreng jeg kan finne også her i Sveits, og som jeg også tror kan passe meg bra med mye stigning. Etter at EM i 2014 røyk pga sykdom, er jeg veldig glad for å få sjansen i år. Det skal bli spennende å løpe mesterskap!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilder fra arrangørenes hjemmeside. (Kartutsnitt: Øverst til venstre sprintkvalifisering, øverst til høyre sprintfinale, nederst til venstre kvalifisering lang og nederst til høyre finale lang)