Mislykket EM-stafett

Med solide tekniske gjennomføringer på alle mine individuelle innsatser på EM fikk jeg sjansen til å løpe 1. etappe for Norges førstelag på den avsluttende EM-stafetten sammen med Ida Bjørgul (2.) og Heidi Bagstevold (3.). Målet for etappen var å ha kontroll over eget løp og ta meg tid spesielt i den hektiske startfasen. Dette klarte jeg utmerket til og med post 4, men på langstrekket til post 5 ble jeg stresset og gjorde en stor parallelfeil som førte til at jeg tapte nesten 4 minutter til tet, og at jeg ødela alle sjanser for laget mitt. Selvom begge mine lagkamerater kjempet tappert var vi for lang bak til å kunne løpe oss inn igjen i stafetten. Utrolig kjedelig for laget og jeg er lei meg for at jeg ikke klarte å forvalte etappen min på en bedre måte og at jeg ødela stafetten for oss. Tilslutt ente vi på en 13.plass. Norges 2.lag løp bedre og ble 7. beste nasjon. 

 

 

 

Dagen startet med å sitte i karante mens herrene løp sin stafett. Det var spennende og følge de norske herrene og mens jeg varmet opp til start på damenesstafett spurtet Magne Dæhli Norges 1. lag med Carl Godager Kaas (1.) og Eskil Kinneberg (2.) inn til sølv! Det var varmt og trykkende før start, så det ble en del kopper vann over hodet før jeg og resten av 1.etappeløperne ble ropt opp og stilte oss opp klare til start. Da starten gikk var jeg offensiv, men brukte likevel tiden fram til startpost til å få finne en god plan på de første postene. Det var to korte strekk i starten med gaflinger og feltet sprette seg brett ut, jeg fokuserte på meg selv og plukket de to første postene uten problemer. Over mot 3.post samlet løperne seg igjen og jeg var med foran i feltet, men var nøye med kompasset og med å løfte blikket.

Fortsatte bra til post 4 (post 3 på kartutsnittet under), men ut av den mens jeg tok så på langstrekket til 5. ble jeg usikker på hva jeg skulle gjøre. Løperne foran meg klatret oppover og det virket som at de siktet mot toppen av haugen og et rett på alternativ. Jeg syntes det var det dårligste alternativet og bestemte meg for å dra rundt høyre, men jeg var for kjapp i avgjørelsen og satte av gårde med feil utgangspunkt (trodde jeg løp ut av post 8 og ikke post 3 på kartutsnittet under) og feil retning (90 grader feil). Feilen var et faktum og plutselig befant jeg meg på en stor sti som jeg ikke fikk til å plassere. Trodde det var stien mellom 7. og 8. post, og løp videre på den for å runde ravinen mellom den store haugen og veien, men innså etter 100 meter at dette ikke kunne stemme da jeg tok av den store stien på en mindre sti til venstre. Det ble mer nøling og jeg trodde jeg kunne være på den stien jeg faktisk var på, og etter noen 100 meter til forstod jeg at det var rett. I dette øyeblikket var jeg ca 1 minuttet etter de andre til det stedet jeg var, men det visste jeg jo ikke.

Istedenfor å ta en stopp og komme skikkelig inn på kartet igjen bestemte jeg meg for å fortsette på det veivalget jeg i utgansgpunktet hadde tenkt (dvs runde ravina), men dette var et dårlig valg og jeg ble løpende alt for langt rundt. Da jeg endelig kom meg oppover lia mot 5. post var jeg fortsatt i praksis alene, jeg så kun et lag fra Ukraina, og verken hørte eller så noe til de andre (jeg tapte nesten 4 minutter til tet på dette strekket). Jeg kjempet videre og løp et teknisk ganske stabilt løp derfra og til mål. Småbommer litt på den ene TV posten og ut av den, men resten gikk mer eller mindre feilfritt. Da jeg passerer arena skjønner jeg at de første lagene allerede er i mål, og selv kommer jeg tilslutt 6 minutter etter første lag til mål. Utrolig skuffa over meg selv og lei meg på vegne av de andre må jeg bare konstatere at stafetten er ødelagt. Ida og Heidi har fått en umulig oppgave, og selvom de løper gode løp har vi ikke en sjanse. Fint at ihvertfall andrelaget til Norge med Ingjerd Myhre, Marianna Andersen og Emma Johansson er med i kampen om topp 6 helt til siste slutt, selvom det for dem blir en 7.plass tilslutt. 

 

 

KART MED VEIVALG OG KOMMENTARER
RESULTATER

 

Selvom jeg er godt fornøyd med de individuelle konkurranse i EM og at det var godt å se at jeg fysisk og teknisk holdt følge med de "nestbeste" (de som fighter om plassene fra 10-20), reiste jeg hjem med en dårlig følelse. Det er absolutt mest kjedelig å løpe dårlig når man ikke bare løper for seg selv, og siden jeg også ønsker å løpe stafetter for Norge var det veldig skuffende å mislykkes her. Men nå skal jeg ihvertfall bruke tid på å analysere hvorfor feilen skjedde sånn at jeg kan gjøre grepene som skal til for å ikke gjøre tilsvarende feil ved neste annledning. Nå venter 3 uker med forhåpentligvis god mengdetrening hjemme i Bern før det neste større på programmet er Jukola i Finland. Vil også benytte annledningen til å takke for en fin uke i Tsjekkia sammen med denne flotte gjengen her: