Sveitsisk mesterskaps-bronse i stafett!

I dag har jeg løpt sveitsisk mesterskap i stafett sammen med Sandra Schärer og Sabine Hauswirth for OL Norska. Etter 5.5 år i Sveits kan jeg nå vinne medaljer i sveitsiske mesterskap (man må ha bodd minst 5 hele år i Sveits). Jeg løp 1.etappe, og hadde bestemt meg for å ta meg tid til å gjøre valg, og å være tålmodig igjennom etappen. Dette klarte jeg fint, og jeg motstod fristelsen til å løpe et helt eget veivalg på langstrekket til 5., for å ikke risikere noe. Med god orientering hele veien ble vi stadig færre og jeg kunne veksle rett bak tet på en andreplass til Sandra. Sandra løp en god etappe, og kunne sende ut Sabine på sisteetappe litt bak medaljene, men fortsatt innen rekkevidde. Sabine angrep lagene foran på en god måte og kunne løpe oss opp til en bronsemedalje (4.plass totalt da laget som vant var internationalt - altså ikke hadde rett på medalje)! Morsomt å ta min første sveitsiske mesterskapsmedalje sammen med mine sveitsiske klubbvenninner!

 

 

Etter en kort, men intensiv samling med det norske landslaget i Sverige, var jeg usikker på hvor mye overskudd jeg egentlig hadde til å løpe SOM (staffel-orientierungslauf-meisterschaft). Stafett er uansett morsomt, og noe vi i min sveitsiske klubb OL Norskas eliteteam har hatt som et mål for sesongen. Jeg fikk muligheten til å løpe førsteetappe og jeg var glad for å få øvd mer på løping i felt og det å være offensiv, men ikke for rask på avtrekker'n. Derfor var arbeidsoppgaven klar: "ta meg tid til å gjøre den tekniske jobben, og å være tålmodig". Dette klarte jeg bra, og med en start der jeg brukte tid på å lese kart fra start og havnet noen meter bak i feltet, kom jeg meg raskt opp til spissen av feltet. Litt nøling inn i post 1 og post 2, men ellers stabil bra løping fram til post 4. Her var det fortsatt mange lag med. Jeg syntes det så best ut å unngå litt høyde ved å dra rundt, men da de andre valgte å løpe ned i starten bestemte jeg meg for å bli med. Det var ikke et dårlig valg ihvertfall, og jeg kunne løpe sammen med tetgruppa hele dette strekket. Inn mot posten valgte jeg å løpe eget for å få en sikker inngang i posten, noe jeg fikk. Da 5. posten i tillegg var gaflet tror jeg det var smart. Til 6. kom jeg sammen med Sina Tommer og Sarina Jenzer, og jeg hadde da en ganske trygg følelse på at vi var først, og i tillegg var feltet splittet opp. Det var bare oss.

 

Tok noen egne veivalg videre, men var egentlig sammen med Sina og Sarina på post 7 og 8. Til 9. var det jeg som tok kommando, og jeg fikk ikke med meg hvor Sina tok veien da vi nærmet oss posten som var gaflet (det viste seg at Sina hadde den lengste gaflingen og måtte lenger ned i lia enn det jeg og Sarina måtte). Sarina hadde også en annen enn meg, men vi kom sammen igjen på vei til 10. Nå var det altså bare oss. Jeg stemplet først på 10., men Sarina hadde mer futt i beina i det lange oppoverbakke-innløpet og avgjorde etappen til sin fordel. Jeg løp inn som god nr 2 og kunne sende Sandra ut like bak. Sandra løp godt, selvom hun sa det ble en liten miss på 4., og kunne sende Sabine ut litt bak de første lagene, men fortsatt med muligheter for å hente inn noen lag og eventuelt kapre en medalje. Det var nettopp det Sabine gjorde: hun løp en suveren etappe, og hentet lag etter lag, og vi kunne til og med løpe oppløpet sammen med henne inn som 3. sveitsiske lag og 4. lag totalt. Stafetten ble vunnet av et lag med to russiske løpere som ikke talte i mesterskapet, og vi kunne derfor juble for medalje tiltross for 4.plassen.

Danke Sabine und Sandra für der tolle Stafette zusammen mit euch! Das hat spass gemacht :)

SAK HOS SWISS ORIENTEERING
SAK HOS NORSK ORIENTERING
RESULTATER
KART MED VEIVALG 

 

De siste to ukene har jeg vært mye på farta. Først en tur til Finland der jeg løp Venla (En stor orienteringsstafett) sammen med Sävedalens AIK der vi etter litt trøbbel ble nr 31. Deretter en uke i Norge der jeg fikk vært litt sammen med familien, vært i bryllupet til min gode barndomsvenninne Anne, og løpt to av løpene i O-festivalen (der jeg fikk merke at bryllup og lite søvn dagen før en konkurranse ikke er optimalt ;-)). Forrige uke var det landslagssamling der jeg først var sammen med sprinterne og trente i Halden og Sarpsborg, før jeg reiste til Uddevalla og trente med skogsgjengen der. Kart fra alle treninger og konkurranser ligger i kartarkivet (minus Venla).