VM-testløp

Resultatene på helgens tre uttaksløp til VM ble 2. i sprint, 11. på mellom og 3. på lang. På sprinten ble det en del nerver, men jeg klarte å takle dem godt nok til å bli nr 2. På mellomdistansen gjorde jeg mye riktig, men gikk på 3 postbommer og da ble det et stykke ned på resultatlista. Langdistansen gikk bedre. Jeg unngikk postbom (nesten) og selvom jeg har en del å pirke på teknisk på gjennomføringen av strekkene ble resultatet bra. Helgen viste at løpsfarten og kapasiteten min er god, men at jeg fortsatt mangler litt konkurranseerfaring og teknikktrening i VM-terrenget. Uansett har jeg løpt så godt jeg kunne i helgen, og nå er det opp til uttakskomiteen å bestemme hva jeg eventuelt skal få løpe i VM. 

 

 

 

Det begynte med sprint på Kråkerøy i Fredrikstad torsdag. Jeg var rolig før start, men var veldig nervøs i det jeg startet. Åpnet nølende, men uten feil de første 3 postene, så selvom jeg sleit med å holde fokus unngikk jeg å gjøre noe dumt. Ut av 4. toppet det seg da jeg ikke hadde fått tatt ut veivalg og i tillegg var stresset. Det endte med at jeg leste kart og løp sakte i mange meter og da jeg endelig hadde bestemt meg visste jeg ikke hvor jeg var lenger og måtte stoppe helt å lese meg inn. Da jeg endelig kom meg avgårde på strekket hadde jeg allerede tapt 15 sekunder. Dette tullet gjorde at jeg fikk meg "et spark bak" og jeg klarte endelig å ta meg sammen. Resten av løpet løp jeg metodisk og bestemt, og selvom jeg tok to dårlige veivalg (11. og 19.) løp jeg meg opp til en 2.plass i uttaksløpet og en 3.plass i løpet totalt. Det var en lettelse å komme til mål å få beskjed om at jeg hadde klart å plassere meg i topp 3 av de norske, fordi jeg visste jo ikke selv hvor mye stresset mitt i starten hadde kostet. vant gjorde Marianne Andersen på en tid 5 sekunder bedre enn meg, og på plassen foran meg med 1 sekund bedre tid var Helena Jansson. 

Dagen etter sprinten var det mellomdistanse i Tjärndalen. Nervene fra dagen før var borte, og jeg åpnet godt og fulgte planen min. Jeg kjørte meg litt fast til 2.post, og løp noen svinger for mye til 3., men lå her godt med. På 4.post gjorde jeg en liten parallelfeil inn i posten. Dette gjorde at jeg lå akkurat litt for langt nede i lia til å se posten og jeg bommet mellom 1-1:30 min. Deretter gikk 5. og 6. post bra, og til 7. valgte jeg beste veivalg, men bommet på hullet i skrentrekka og taper 30 sekunder på det. Ligger likevel fortsatt godt med på radioposten på 7. Syns det er ekkelt ned i 8. og nøler litt til den, og til 9. får jeg ikke helt tak på kurvene og igjen stryker jeg forbi posten uten å se den og tapter 45 sek på det. Irriterende, men jeg fortsetter å løpe metodisk og bra, men inn i 14.post blir det en ny parallelfeil og jeg skjønner ikke hva jeg ser nede i lia og må opp igjen på kollen for å lese meg inn igjen. Dette blir dagens største bom (2:30 min tapt) og jeg raser langt ned på resultatlista. Tre bommer blir for mye når jeg i tillegg ikke er helt rå teknisk i terrengtypen og taper litt på gjennomføringen av mange strekk i tillegg. Dermed ble det en anonym 11.plass. Vant gjorde Heidi Bagstevold foran Ida Bjørgul og AM Hausken Nordberg. 

Testløpsserien ble avsluttet med langdistanse i Näsinge søndag. Jeg åpnet sikkert ved å løpe en del vei til 1. og så allerede ryggen til foranstartende Mari Fasting. Det gjorde at jeg løp litt annerledes enn jeg hadde tenkt til 2. post og jeg løp derfor egentlig en for lang sving til denne posten. Også inn i 2.post så jeg ryggen til Mari, men jeg fikk ikke kontakt. Til 3. var jeg litt for unøyaktig over kollen ned mot veien og det ble en unødvendig lang sving venstre, men jeg fikk posten bra. Inn i 4. så jeg også Mari på vei ut, men luka var lik. Ut av posten så jeg også Heidi Bagstevold som startet bak meg, men hun var fortsatt for langt bak til å få min rygg. Det ble litt nølende siste halvdel av strekket til 5., men jeg klarte å være nøye nok og unngå bom. 6. post gikk også bra, men jeg ble litt sur da jeg ikke fikk annet enn vann på drikkeposten (det hadde stått at vi skulle få saft i PM). Tok meg tid til å ta ut veivalget til 7. og fant det beste. Til 8. ble jeg påvirket av en gutt og kjørte meg fast i skrentrekka - han hoppet ned et stort stup, men det turte ikke jeg og måtte snu å finne et annet sted (tap 30-40sek). Løp godt på strekket til 9., men bommet litt inne i ringen og det holdt for at Heidi tok meg igjen. Til 10. fikk jeg også en liten feil, mens 11. gikk bra. Til 12. begynte jeg å bli sliten og valgte å løpe sti i starten. Ble litt for utålmodig og løp opp fra stien for tidlig og tapte nok et lite minutt på dette strekket. 13.post gikk fint, mens jeg til 14. hadde tenkt til å dra rett på, noe som var best, men da jeg kom ut på veien ble det for fristende å løpe rundt, og jeg gjorde det. Tapte 15-20 sekunder på det. Også til 15. ble det litt nøling da jeg så skrenter i terrenget som ikke stod på kartet, men forstod at jeg måtte litt lenger og fant posten. Til sistepost ble det en liten parallelfeil over stien på slutten og jeg løp en litt unødvendig venstresving før jeg skjønte at det ble feil. Uansett et løp uten de store feilene, og det var nok til å havne høyt på resultatlistene med en tredjeplass. Jeg har fortsatt mye å gå på når det gjelder teknisk gjennomføring av strekkene, og det å unngå unødvendige svinger og å være tøffere til å løpe den linja jeg har planlagt. Likevel er jeg godt fornøyd med å jobbe på hele veien og som sagt unngå postbom. Vant gjorde Heidi Bagstevold, igjen, og nr 2 ble AM Hausken Nordberg.

Alt i alt en positiv helg der jeg fikk se at det fysiske nivået mitt er godt og at jeg dermed endelig har kommet meg skikkelig igjen etter sykdommen i april. Teknisk har jeg fortsatt litt å gå på. Jeg merket i helgen at jeg mangler trygghet og erfaring i nordisk terreng til å løpe toppløp, og trenger noen flere høyøkter/konkurranser til for å få på plass de siste bitene for at jeg virkelig skal kunne hevde meg i konkurranse med verdens beste. Med tanke på egne sjanser i VM-uttaket som blir gjort i disse dager tørr jeg ikke å mene så mye. Det er mange jenter som har meldt seg inn i diskusjonen med gode løp i helgen, så jeg får vente å se hva landslagsledelsen bestemmer. Motivert uansett hvilke(n) distanse(r) er jeg i hvertfall :)

 

RESULTATER SPRINT / MELLOM / LANG
KART SPRINT / MELLOM / LANG