NM-gull og kongepokal!

Det ble full uttelling på NM-sprint i helgen. Jeg ønsket å være med å kjempe i medaljekampen, men at jeg faktisk skulle få klatre øverst opp på pallen og ta mitt første NM-gull i karrieren, og kongepokalen i samme slengen, det hadde jeg ikke regnet med! Jeg løp en ok kvalifisering, men kjente at jeg trengte den gjennomkjøringen før finalen. I finalen ble det feil inn og ut av førstepost, men derfra og til mål løp jeg et teknisk solid løp med god flyt, og det viste seg tilslutt at løpet holdt til seier med 7s margin. Moro!

// Won the Norwegian Championship in sprint orienteering this weekend! This is my first national championship title, and it was extra nice to win because I also won the Norwegian King's Trophy "Hans Majestet Kongens Pokal", which is awarded in most sports in Norway. In orienteering it is given in a different distance every year, and in sprint it is therefore only awarded every 4th year.

 

 

 

 

 

Jeg reiste til Norge fredag kveld, og hele NM-sprintdagen ble tilbrakt i Hamar sentrum. Kvalifiseringen gikk på Domkirkeodden, og jeg startet bra på kortstrekkene i starten. På 4. post så jeg skeivt på kartet og trodde posten skulle ligge oppe på kollen, det gjorde den ikke, og det ble dermed en unødvendig tur over kollen som kostet meg 13s til beste strekktid. Bortsett fra et skikkelig skli-tryn ut på en grusvei ut av 5. post, løp jeg greit fram til post 10. Langstrekket til 11. post var veldig lang, og det var mange veier som var sperret. Det var derfor vanskelig å få oversikt, og jeg tok det første jeg så som virket ok. Alt for mange muligheter til å virkelig kunne vurdere alle på kort tid. Siste del av løypa gikk også uten problemer og jeg løp inn som nr 3 i mitt heat 13s bak heatvinneren. 

På vei til sistepost på kvalifiseringen. Foto: Mamma.

RESULTATER
KART MED VEIVALG

 

Etter flere timer i karantene var det endelig klart for finalen. Før start måtte jeg luke unna noen frusterte tanker rundt uttak, og jeg klarte å legge de bort og fokusere på gleden ved å løpe NM, og på gjennomføringen av eget løp. Jeg startet ut uten å stresse, og så kjapt at jeg skulle rett fram forbi noen hus og så inn i skogen. Jeg så huset jeg skulle inn i skogen bak, og brukte meterne fram dit til å prøve å få kastet et blikk på langstrekket videre til 2.post. Flyttet fokuset over til 1.strekket da jeg løp inn i skogen, men mistolket det grønne og rundet feil grøntfelt og endte for høyt i lia. Skjønte det kjapt og løp ned igjen til riktig sted og fant posten. Måtte stå for å ta ut veivalget, og begynte å løpe før jeg innså at jeg var på vei ned mot en forbudt hage, og jeg måtte snu og runde hagen til høyre. Tapte tilsammen rundt 15s på feilen inn i og tullet ut av 1. post. Veivalget til 2. post var bra, og jeg kom meg inn i løpet herfra. Brukte litt tid på å ta ut strekket til 4. og bommet nesten på 3.post pga det, men fant den etter et lite sekunds nøling. Inn mot arena fikk jeg god flyt, og fikk høre at jeg passerte på en god tid. Tenkte å spare noen svinger på å løpe venstre istedenfor sikksakk til 7.post, men tapte 9s (!) til beste strekktid her. Deretter løp jeg bra på mye, men taper noen små sekunder på veivalget til 11. og 12., og til 15. i tillegg, men da det ble beste strekktid på mange av de andre strekkene ble det alt i alt likevel en god sisterunde, og jeg løp inn til ledelse. Da var det åtte løpere igjen. Tilslutt var det ingen som snek seg forbi, og jeg kunne juble for mitt første NM-gull i min 10.-sesong som sensior, og min 3. NM-medalje (alle tatt i sprint) totalt! Gøy! At det i tillegg ble kongepokal var stas, og en liten revansj etter å ikke ha kommet gjennom nåløyet til VM-skogsdistansene. Nå har jeg i hvertfall lagt inn en god VM-søknad for sprintdistansene...

 

På vei mot gull i finalen. Foto: Stein Arne Negård

Blomstersermoni. Foto: Mamma

RESULTATER
GPS-TRACKING
KART MED VEIVALG

Helgen ble avrundet med NM-sprintstafett, der jeg løp førsteetappe på lag sammen med Magne Haga, Magnus Svingheim og Mathilde Sønsterudbråten. Med startnummer 36 av 78 lag startet jeg ut ganske midt i feltet, og det var litt trangt i starten. Men jeg jobbet meg opp i feltet, og var foran i feltet da feltet delte seg i de to ulike gaflingene. Da jeg stemplet min gaflingspost, så jeg at de fra den andre gaflingen allerede var godt på vei til 2.post, og jeg tapte nok ca 10-15s på lang gafling. I tillegg ble jeg bak gjennom den trange passagen til 2.post og kom ikke forbi. Til 3.post hadde jeg igjen den litt lengere gaflingen, og taper kanskje 5s også her uten å gjøre feil. På langstrekket fra 4.post til 5.post syns jeg det ser ut som at høyre og venstre er likeverdige, og jeg tar en sjans (noe jeg ikke ville gjort hvis det hadde vært færre lag og mindre kø). Jeg løper motsatt veivalg enn resten, men velger feil, og taper nye sekunder til tet istedenfor å klatre i feltet. Havner derfor igjen bak i køen opp trappene til 5.post. Derfra og inn er det mer plass, og jeg løper bra, og kan avansere i feltet og inn til veksling har jeg knappet innpå 10s på tet og veksler til Magne på en 6.plass, 19s bak. Magne får kort gafling til 1.post, og henter nesten igjen Haldens Emil Wingstedt, og derfra og inn holder han denne luke til Emil, og kan veksle Magnus ut som nr 2. Magnus får naturlig nok lang gafling til 1.post, og må la Halden løpe fra med en gang. Han kjemper bra, og veksler Mathilde ut som nr 7. Mathilde taklet presset bra med å gå ut langt fremme, og løp et godt løp. Hun sikret oss premieplass med god margin, og tangering av klubbeste i NM-sprinstafettsammenheng.

 

På slutten av førsteetappe på sprintstafetten. Foto: Stein Arne Negård

 

RESULTATER
KART MED VEIVALG

 

Helt tilslutt vil jeg bare si TUSEN TAKK for alle gratulasjoner! Det setter jeg utrolig stor pris på, og det er veldig hyggelig å se at det er så mange som følger med! // Thank you for all the support and nice words after this weekend! I really appreciate it!

 

Flere bilder fra NM-sprinthelgen:

 

I innløpet i finalen. Foto: mamma

Det var mange Raumarjenter på plass på NM-sprint. Gøy å feire gullet sammen med dem! Foto: mamma

Kongepokalvinnerene - Foto: Øystein Kvaal Østerbø som vant H21

Kongepokalvinnerene på premieutdelingen. Foto: Pappa