Tiomila-samling i Finspång

Kart med gps første økt.

Første økten på lørdag var stafettrening, der vi trente på å løpe andreetappe. Man startet ut som jaktstart, og løypa var gaflet sånn at de ulike variantene hadde ulik lenge. Selv ble jeg sendt ut i tet, og fikk kun 15 sekunder på meg før jeg skulle starte. Siden jeg har trent veldig lite på kart i det siste ble det et skikkelig o-teknisk sjokk, der jeg virkelig sleit med å komme inn på kartet i starten. Stressmomentet gjorde det ikke bedre. Det resulterte i bom på de to første postene, sånn at jeg ble hentet av ganske mange av de andre. Derfra og inn løp jeg bra lenge, og hadde bare Lina Strand (GMOK) 20-30sek foran. Dessverre falt jeg på en glatt stokk og fikk en lårhøne, slik at jeg måtte gi opp ryggen til Lina. Likevel klarte jeg å holde unna for de fleste andre, og ble nr 3.

 

Kart med gps andre økt.

Neste økt hadde momentet inn- og utgangsløping. Her løp vi sammen to og to, og skygget hverandre. Dersom den andre ikke hadde en god inn- eller utgang fikk han/hun et straffepoeng. Selv løp jeg sammen med Ida Maria Svensson, og klarte selv å bomme inn i to av postene. Dermed ble det to straffepoeng på meg. Straffen fikk vi vite etterpå, og den bestod av: 1.poeng 5 pushups, 2.poeng 5 pushups + 5min planken osv. De fem pushupsene var ikke noe problem, men fem minutter planken er veldig hardt, selvom man fikk ta ulike varianter av den.

 

Kart med gps tredje økt.

I dag, søndag, var første økta langdistanseøkt. Selv løp jeg sammen med Annika Östman, og vi byttet på å skygge hverandre. Etter ca 1 times løping stoppet vi og ga hverandre en arbeidsoppgave ut i fra hva vi hadde observert, og løp deretter alene og trene på arbeidsoppgaven. En veldig god økt, der vi lå omtrent på terskelfart sånn at vi fikk mest mulig relevant o-teknisk trening, og fikk pushet hverandre litt o-teknisk. Selv var jeg mye mer skjerpet på denne økten enn på øktene på lørdagen.

 

Kart med gps siste økt.

Siste økt var stafettrening førsteetappe. Vi hadde fellestart og gafling. Jeg bommet på vei til fjerdepost, og mistet feltet, men for å slippe å ligge alene resten av treningen hoppet jeg over to små strekk, og ventet inn de andre igjen på 7.post. Derifra og inn ble det et jevnt oppgjør mellom Annika Östman, Emma Andersson og meg, der Annika tilslutt dro i land seieren med rundt 15 sekunder, mens jeg og Emma spurten om andreplassen, og jeg kom foran med noen få meter. Veldig morsom trening, der man virkelig fikk kjenne på stafettstresset.