Stafettseier i Spring Cup

 Lørdag var jeg tung i beina, og følte meg usikker foran stafetten. Vi pratet mye om stafettløping på kvelden, og jeg fikk roet nervene en god del. De andre var sikre på at det ville bli mye bomming, og at det viktigste kom til å bli orienteringen og ikke farten. Det hadde i hvert fall vært trenden de forrige årene med Spring Cup.
Søndag morgen kjentes beina lette, og jeg gledet meg til å løpe. Førsteetappe er jo en morsom etappe, der det er mye som skjer. Som ventet åpnet feltet hardt, og jeg la meg litt bak da jeg så at første posten var en klassisk, dansk bingopost (en grop i et grøntfelt). Jeg valgte derfor å løpe litt rundt for å få en sikrere inngang. Dette var ganske smart selvom jeg mistet noen sekunder på teten, for nå kunne jeg løpe på rekka med løpere, på de lange løpestrekkene som kom.

Ute på hedene kunne jeg se teten et minutt foran, og postene her ble lette da jeg kunne se hvor da andre stemplet. Inn mot runding lå jeg 1:20minutter bak, uten å ha bommet noen ting. Sisterunden var det igjen bingoposter, og jeg dro på meg ca 1:30min bom. Vekslet på 10.plass, fornøyd med å ha klart å holde følge såpass bra, og klart å holde hodet kaldt.

 

På andre etappe løp Maria Magnusson opp i tet, etter å ha stolt på seg selv i steden for å beine etter de ledende lagene. Camilla Berglund løp ut sammen med Ulricehamn og Maja Alm. Camille hektet av Maja ganske tidlig, og hadde bygd opp en ledese på over minuttet på passering. I mål kom hun inn 42sekunder foran Maja, og det ble seier.

(trykk på kartene for å se veivalg, og løyper)