Bomming i natt-NM

Før start fikk jeg oppleve hvor mye bedre lykter de fleste andre har. Selv har jeg en vanlig halogenlykt. De første strekkende var stiløping, men på vei til andrepost løp feltet et annet veivalg enn hva jeg hadde lyst til. Etter litt nøling valgte jeg å bli med feltet, da jeg hadde lite lyst til å være alene allerede fra første post. Jeg kom litt på etterskudd, og kom i gruppe som hadde sluppen ryggen til Hausken.

På vei til tredje tok jeg kommandoen, men det ble bom inn i posten. Jeg fant likevel posten en god stund før resten av feltet jeg var sammen med. Herfra var det galflede runder, og med min lykt kunne jeg bare orientere på retningen. Det ble derfor mye småbomming, og jeg følte meg sikker på at jeg var blitt kraftig fraløpt. Etter siste kartbytte gjorde jeg en parallellfeil, og ble forbiløpt av et stort felt fra min egen klasse. Jeg lå rett og slett ikke så dårlig an. Posten fant jeg likevel først etter over 6 minutters bom, og derfra og inn var jeg sliten. Det ble to dårlige veivalg med postbom på resten av løypa, og jeg endte som forventet langt bak vinneren Hausken.

Siri Ulvestad kapret 2. plassen og Elise Egseth tok 3.plassen. Raumar hadde en bra natt totalt, men tre av fire juniorgull. Vetle Ruud Bråten, Oda Wennemo og Eskil Kinneberg vant hver sin klasse. Selv må jeg kjøpe meg ny lykt, og trene nattorientering før jeg kan håpe på noen gode resultater i nattorientering. Neste nattløp blir vel NM-natt neste år, så jeg har god tid...

Trykk på kartene for å se løypa med  gps-veivalg.