4.plass i Tiomila!

 Jeg var svært nervøs foran førsteetappe. Jeg visste at det var viktig med en god start, sånn at vi kunne henge med fra starten av. Jeg åpnet hardt for å komme meg opp i feltet, og på førstepost var det nesten bare jeg som dro til min førstepost. Jeg måtte derfor orientere selv allerede fra start, og hadde ingen fartsholder. På langstrekket til andrepost kom jeg inn igjen i køen, men da jeg nærmet meg posten, dro hele køen en annen vei enn jeg skulle, og da jeg stemplet var det ingen å se i 100meters omkrets. Jeg hadde tenkt til å løpe rundt på sti til høyre, men da jeg så køen løpene rett på, løp jeg meg inn i køen igjen.  Ikke så smart, da det var nesten umulig å komme seg fremover i køen. Køen var lang, og jeg forstod at jeg hadde hatt lengre gafling. Derfra og inn ble jeg løpende å forsøke å plukke plasser i køen. Noe jeg klarte ganske bra. Løp litt ut av køen noen ganger, men uten suksess. Etter passering var jeg svært sliten, men kjempet meg hele veien til mål. Der jeg kunne konstatere med en ganske bra 16.plass 2:50min bak tet.

Alle jentene var gira, og leverte, og det var gøy at vi ble premiert med en 4.plass. Etter at jeg selv hadde løpt var det veldig spennende å følge de andre på storskjermen, og ved runding. Gaflingsforskjellene gjorde at lag plutselig hadde tapt, mens andre lag fikk kontakt. Siden jeg hadde hatt lang gafling på første, hadde Maria Magnusson en kortere variant, og utnyttet dette til fulle, da hun tok inn to minutter på Haldens Kajsa Nilsson.

(Maria Magnusson ved runding)

Sisteetappe ble spennende, da de 20 beste lagene fikk utdelt GPS-sender. Dermed kunne vi følge hele Camillas (Berglund) etappe, og i starten var det svært tett. Hausken fikk raskt en god luke, og avgjorde stafetten for Halden, mens Camilla lenge var med i kampen om andreplassen. Like før runding var det gaflet og  Lina Bäckström for Domnarvets fikk en god luke da hun hadde kort gaflingsvariant. Deretter var det svært jevnt helt til nestsiste post om tredje plassen, men Seline Stalder for Turun Suunnistajat ble for sterk mot slutten. Likevel, vi var superfornøyde med fjerdeplass, Sävedalens beste plassering noensinne.

 

Det ble ekstra gøy da andrelaget også leverte gode etapper, og ut på sisteetappe var de på 16.plass, og fikk dermed også løpe med GPS-sender. Målet om å bli beste andrelag var godt innenfor rekkevidde, og da Emma Green på sisteetappen leverte et godt løp, kunne vi konstatere med at vi fikk beste andrelag!

 

Alle SAIK-lagene i damestafetten kom i mål blant de 151 første lagene. Også ungdommen gjorde det svært bra, med 10.plass. (og det med en jente på sisteetappene, der de fleste lag har en 16år gammel gutt.) Herrene var med å prege herrestafetten hele veien, og løp tilslutt inn til en flott 24.plass! Vanvittig bra laginnsats:

Kämpa å gå på!