Sesongdebut og treningssamling i Spania

 

kartutsnitt langdistanseEtter å ha ankommet campingen godt over midnatt fredag kveld, bar det av gårde til San Augustin og første del av konkurransene lørdag morgen. Terrenget var kupert og åpent, med innslag av tekniske steinpartier, og med null erfaring med terrengtypen var planen å komme inn på kartet i starten av konkurransen. Steinpartiene var vanskelige, og dette resulterte i en bom allerede på 3.post. Deretter løp jeg bra helt til jeg glemte å sjekke kompasset på vei til 8.post, og ble stående lenge før jeg forstod at jeg holdt kartet feil vei. Det ble flere småbommer til, så det er fortsatt en god jobb å gjøre for o-teknikken sitter, men løpet holdt til seier i Damer Elite foran en spanjol og Emma Andersson på tredjeplass.

Andre økt denne dagen gikk i et svært krevende steinterreng rett utenfor døra der vi, jeg, Emma Andersson og Jonn Are Myhren, bodde. Jeg klarte selv å rote meg helt bort på vei til andrepost, og for å finne ut av hvor jeg var ble jeg nødt til å løpe tilbake til start. På andre forsøk gikk alt mye bedre, og postene hang der jeg trodde de skulle henge.

Kart med veivalg fra konkurransene finner du her.

kartutsnitt mellomdistanseSøndag var det mellomdistanse, og spanjolene hadde laget en morsom løype i steinpartiene. Jeg løp bra i starten, og hadde fin flyt, men da jeg kom til steinområdet der jeg hadde bommet på langdistansen (3.post på langdistansen) ble det en krok, og etter denne sviktet konsentrasjonen og det ble bom på de neste 3-4postene også. Så alt i alt ble det en litt for dårlig langdistanse med mange småbommer mot slutten, og jeg endte tilslutt på en 5.plass. Vant gjorde Emma foran samme spanjol som i går, og spanjolen vant dermed sammenlagt, mens Emma ble nr 2 og jeg nr 3.

Ettermiddagstreningen ble en parløpingsøkt der vi byttet på å løpe foran og å skygge. Fin økt, der jeg gikk rett i de fleste postene.

Kartutsnitt intervallMandag dro vi nordover til et område med innlandssanddyner. På begge øktene løp vi på rene høydekurvekart, og særlig førsteøkta var svært vanskelig. Selv i rolig tempo løp jeg meg ut av kartet på vei til den første posten fordi jeg mistolket kartet med det som var å se. Deretter gikk det bedre, men bare så lenge konsentrasjonen var helt på topp, og jeg aldri slapp kartet. Andre økt løp vi o-intervaller, noe som gikk veldig bra og som var utrolig gøy.

Tirsdag trente vi i nærheten av Guadarama i et svært teknisk vanskelig terreng. Både løpbarheten og sikten var dårlig. Etter en 45min o-teknisk trening løp vi til et stort kors der Franco skal være begravet under. Under korset hadde Franco også fått bygget en kjempestor katedral inn i fjellet. Det hele ble bygd under den spanske borgerkrigen av krigsfanger som satt i fangenskap akkurat der.

Kartutsnitt trening fra CampingenSamlingens aller morsomste økt arrangerte Jonn Are Myhren i pausen mellom de to øktene, nemlig blindeorientering. Først en prolog der det var en som ikke så mens den andre skulle guide, og så en finale der det var individuell blindeorientering etter tråder. Det hele skapte mange morsomme episoder som Jonn Are filmet.

Andre økt var en ny morsom økt i krevende steinterreng, før vi reiste ned til El Escorial og spiste middag og så på Francos sommerslott.

Onsdag rakk vi bare en økt, en langdistanse  med en avsluttende downhill sprint på slutten, før vi satte nesa nordover mot snøen igjen trodde vi. Derfor var gleden ekstra stor når vi så at det aller meste av snøen hadde blitt borte mens vi var i Spania.