WOC Pre-Camp

De første dagene bodde vi på ca 1600moh på Le Semnoz, som er toppen over verdenscup-terrenget fra i fjor. Første dagen ble det kun en moment økt fra hotellet, men dagen etter var det klart for sprintkvalifisering og sprintfinale. Jeg startet elendig i kvalifiseringen, og misset på de fire første postene. Resten av løypa gikk brukbart, men jeg endte over minuttet bak Elise Egseth og Betty Ann Bjerkerheim Nilsen etter startproblemene. I finalen gikk det mye bedre (selvom jeg også her ble slått en god del), jeg hadde en litt forsiktig start, og siden dette kun var løpestrekk tapte jeg unødvendig tid her. På langstrekket til 7.post så jeg ikke stien rundt det grønne (kartet var i feil målestokk og alle detaljer var derfor mye mindre på kartet enn de skal være), så jeg måtte bushe gjennom torner i bratt skråli. På dette strekket tapte jeg 20 sek, på bushing og på at jeg ikke hadde tatt ut veivalget på forhånd. På 8. post ble jeg tatt igjen av Elise, men klarte å løpe fra henne igjen med 10 sekunder. Dermed ble jeg slått med 50 sek av Elise og Betty. Mye bedre gjennomføring enn på kvalifiseringen, men fortsatt en del å lære, og mye tid å hente på gjennomføringen.

Dag nummer tre var det langdistanse på programmet, jeg valgte å løpe fort uten å presse (flytfart). Gjorde en parallelfeil inn i første post, og bommet over 3minutter på 3. post. Ellers løp jeg et brukbart løp helt til jeg ikke orket mer. Tone Wigemyr vant, 9 min raskere enn meg. Økt nummer to tok sprinterne i Chambery, på sightseeing.

Dag nummer fire var det hviledag, men ikke for sprinterne. Vi hadde sprintintervaller i Annecy. Denne dagen fylte Øystein Kvaal Østerbø 30 år, og fikk en tur i paraglider i gave. Dermed brukte vi ettermiddagen på å se på det. Andre økt var en moment økt på verdenscup kartet fra i fjor.

 

Dag nummer fem var det mellomdistanse på et nytt kart som var blitt åpnet innenfor tidligere sperret område. Terrenget var krevende, og det ble en del bomming på de fleste. Det ble det også på meg, en større på 4. og en større på 8. ellers brukbar løping. Tone Wigemyr løp veldig bra, og vant klart foran resten. Andreøkt tok jeg fra hotellet i Aix Les Bains som vi flyttet til etter mellomdistansen, sammen med Elise. 30 minutter løping + 30minutter styrke.

Siste dag var det stafettøkt. Jeg løp førsteetappe på lag med Tone. Valgte annet veivalg enn de andre på vei til første, og kjørte meg fast i et stort hogstfelt som ikke stod på kartet. Tapte dermed 2minutter allerede til førstepost. Til 2.post ble jeg hentet av noen av andreetappeløperne (disse ble sendt ut med noen minutters mellomrom etter oss på førsteetappe), da jeg kjørte meg fast på ny. Bommet gjorde jeg ikke. 3. post ble dagens nedtur, løp sikkert på sti, og skulle opp et søkk og finne en skrent på en stor kolle. Fant først gaflingsposten som jeg ikke skulle ha på veien til min egen post, og trodde jeg forstod hvor den lå. Desverre var det 50 meter feil, så jeg ette først på feil sted etter min egen post. Løp ned igjen til gaflingsposten og fikk puttet den riktig på kartet. Lette denne gangen på riktig sted, men siden kartet ikke stemte spesielt godt inne i ringen, fant jeg ikke posten denne gangen heller. Møtte på Tone da jeg var på vei ned til stien for å sjekke om jeg var på helt feil sted. Tone bekreftet at jeg var på riktig sted, men heller ikke hun fant posten. Da bestemte jeg meg for å løpe helt ned på en stor sti, og løpe denne et stykke for å ta posten fra baksiden. Denne gangen fant jeg den, men kun fordi jeg så postskjermen, kartet rundt posten stemte virkelig ikke godt. Denne feilen kostet meg 10 minutter, og også gleden over stafettøkta. Langt bak de andre fullførte jeg økta.

Siste økt ble en momentøkt på samme kart som stafetten. Denne funket fint, men pga mye ny hogst og nedfallstrær ble det mer krabbing, klatring og gåing enn virkelig orientering.