24. og 31.plass i Tsjekkia

 

Mellomdistansen var et godt løp, bortsett fra to poster. På andrepost var det masse stein i postringen og jeg skulle ha en av dem. Jeg forstod ikke hvilken som var min og 2:30min gikk tapt før jeg endelig fant den fordi neste løper, Venla Niemi, tok meg igjen. Til den neste posten leste jeg først på feil strekk og var derfor litt usikker bortover i lia. innså relativt kjapt feilen og gikk rett i posten. Deretter var det et langstrekk og jeg tenkte at det bare var å løpe rett på, og bruke de vegitasjonsgrensene på strekket som ledelinjer. Dette gjorde at jeg ble løpene litt sikksakk og at jeg tok for mye stigning og tapte ytterligere ett minutt her. Resten av løpet løp jeg jevnt godt teknisk, og kunne klatre drastisk på listene. Fra en plass nede på rundt 45. etter 4.post, klatret jeg meg hele veien opp til 24.plass.

GPS fra mellomdistansen

På jaktstarten var det tett mellom løperne, og jeg visste at jeg med et godt løp skulle kunne klatre på listene. På vei til første var et et langstrekk på over 2 km og jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Bestemte meg for å bli med de løperne som dro høyre, og løp sti så og si hele veien. Veivalget var dårlig og jeg tapte to minutter, likevel var det mange som ikke hadde valgt det beste veivalget og jeg hadde klatret litt. Bortover til andre begynte jeg å lese for tidlig og tapte noen sekunder på det, og til 3. kjørte jeg meg fast i et grøntområde og deretter et nytt grøntområde og tapte ca 2minutter.

 

Da hadde jeg blitt tatt igjen av mange løpere, og jeg begynte å bli sliten. Jeg var i en stor gruppe med løpere, men de dro sakte men sikkert i fra. Løp teknisk ok, men alene, helt fram til det var igjen en liten km og siste sommerfugl. Her klarte jeg å løpe feil vei i sommerfuglvingen og kom til feil post først. her gikk nok et minutt tapt. På andre sommerfuglvingen tapte jeg nye 20 sekunder på en post. Dette hadde lite å si for sluttplasseringen, og jeg kunne løpe inn som nr 31, skuffet over egen innsats.

GPS jaktstart

Nå har jeg vært noen dager på samling i Le Locle i Jura i Sveits, og trent på både Mittelland- og på Jura-terreng. I morgen starter verdenscupavslutningen med mellomdistanse, og på søndag avsluttes den med sprint.

Model Event WC (2011-09-30)

Trening (2011-09-29)