9.plass på LOM

 

Jeg kom som sagt godt i gang på gårsdagens langdistanse, og bortsett fra et fall der jeg slo leggen i en stein og måtte hinke litt på vei til andre post, løp jeg feilfritt de tre første postene. På vei til fjerde løp jeg over en stor eng, og posten skulle ligge i en bratt skråli i enden av enga. Etter å ha krysset en haug med gjerder nærmet jeg meg skogkanten og begynte å finne et godt utgangspunkt før jeg skulle løpe inn i skogen. Men det jeg fikk øye på var ikke et sikkert utgangspunkt, men hester. Jeg var tydeligvis i en hesteinngjerding med masse hester. Dermed ble jeg svært distrahert og fortet meg inn i skogen uten å ha peiling, og bommen var selvfølgelig et faktum. Heldigvis reddet jeg meg kjapt inn og fant posten etter 1min feil. Deretter ble det litt smårusk noen poster, før det virkelig smalt.

LOM del 2 (2011-10-16)

Til sjuende valgte jeg å løpe rundt på vei for å unngå høyde og for å få en bedre inngang. Dette var et dårlig valg, for det første var det for langt rundt, og for det andre kom jeg skeivt inn i postområdet og lette etter posten på feil sted. Rundt meg på alle kanter var det helt likt og jeg sleit med å relokalisere. Jeg mente jeg måtte være nesten på riktig sted, men posten var ikke noe sted å finne, og jeg ble løpende opp og ned for å finne ut av det hele. Feilen kostet meg tilsammen over 6 minutter, der kanskje ett minutt var veivalget. Her var jeg tatt igjen av løperen som startet 6 minutter bak. Jeg klarte her å restarte og motivere meg for å kjempe videre og løpet videre gikk svært bra. Post 7-14 og 18-21 var solide, og postene 15-17 var litt smårufsete, men heller ikke dårligere. I mål ble jeg nummer 9, slått med 8-9minutter av vinneren Sara Lüscher.

 

Uvant terreng med svært mye løping på åpne enger, der en av hovedutfordringene var å holde trykke oppe og ikke begynne å kjede seg. Mye var transport og man måtte slå av og på konsentrasjonen på de riktige stedene. Syns jeg klarte meg bra, med unntak av den ene posten, men jeg trenger en bedre strategi for å redde inn sånne feil raskere enn 5 minutter tidstap.