Weekend i Ascona og 3000m-test

 

 

Fredag kveld satte jeg meg på toget til Ascona, og etter en fin morgenjogg lørdag i en av Sør-Sveits dalsider var jeg tidlig på samlingsplass. Fikk derfor tid til å gå å ta en titt i Ascona før sprinten på søndagen:

På grunn av strenge regler for sprintbyer har jeg bare tatt bilde utover sjøen.

MOM - Sveitsisk Mesterskap i Mellomdistanse (28/04/2012)

 

Det var langt til start, og det ble dermed en lang oppvarming. Kom meg litt nølende i gang i løpet, men konsentrerte meg om teknikken og gjorde ingen feil. Tempoet derimot var litt skrudd ned, men jeg fikk opp farta etter noen poster. På 6. og 7. post er jeg for sløv med retningen og bommer 20 sekunder på begge postene. På langstrekket til 9. post løper jeg nok litt teit ut av 8.posten, og blir hentet igjen av Simone Niggli inn mot 9. posten. Til 10. misforstår jeg kurvebildet og tror at jeg kun skal løpe flatt. Dermed stopper jeg for tidlig, og Simone sklir ifra meg. På langstrekket opp til 11. ser jeg ingen veivalgsmuligheter og kjører rett på etter ryggen til Simone. Gjennomfører brukbart opp den bratte lia, men taper ett helt minutt til løpere som har løpt rundt på vei og sti venstre. Til 14. post gjør jeg igjen en retningsfeil som igjen fører til en parallellfeil og jeg må stoppe for å lese meg inn igjen, taper her bortimot minuttet igjen. Til 16. løper jeg til feil skrent, og resten av strekkene gjennomførte jeg ok. Litt skuffet over alle de mindre feilene mine, men mest av alt irritert over 14.posten, jogget jeg tilbake til samlingsplass, og fikk der vite at løpet holdt til en 8. plass, og at løpet mitt var helt greit sammenliknet med de andre.

 

Resultater

 

4. Nationaler - Sprint (29/04/2012)

 

Dagen etter var det som sagt sprint inne i Ascona. Første delen av løpet gikk i en bratt li, der jeg først rotet det til for meg selv ved å lese på et annet strekk, og deretter klarte å forville meg inn i hagegrønt uten å helt forstå hvordan. Derfra og inn gikk det mye bedre, men jeg sleit med såpeglatte veier og andre deltakere, og for å verken skade meg selv eller noen andre var det vanskelig å få løpt fort. Hadde dermed følelsen av å ikke være ordentlig sliten i mål, noe som gjaldt mange av de andre også. Løpet holdt igjen til en 8.plass, og da arrangørene ikke disket meg, gikk jeg og gjorde det selv. Uansett en fin helg, og en ny bekreftelse på at jeg har blitt mer stabil, selvom det er en del å jobbe med.

(Foto: Raffael Huber, fra sprinten i Andelfingen tidligere i vår)

 

Resultater

 

Torsdagen før jeg reiste til Ascona løp jeg 3000m på bane sammen med Mari Fasting. Med oss som hare hadde vi Carl Waaler Kaas, og som tidtaker Lene Godager. Carl hadde beskjed om å løpe på skjema til 10:15min i starten og løp derfor jevnt på 82 runder. Jeg orket fint å være med den første 1000m og løp denne på 3:24min, men allerede ut på neste 1000m begynte Carl og Mari å sige ifra. Jeg fortsatte å jobbe, og luka vokste kun sakte. Andre 1000m hadde jeg 3:33min, og siste 1000m merket jeg at Mari begynte å komme nærmere igjen. Tok henne akkurat ikke igjen, og siste 1000m gikk på 3:34min. Dermed satte jeg ny pers på distansen med 10:31min. Fortsatt et stykke igjen til det er noe å skryte av, men uansett godt å få slått min 8 (?) år gamle rekord på 10:42min.