To 5.plasser i EOC-kvalifiseringene!

 

EOC (EM), startet med mellomdistansekvalifisering mandag 14.mai, en distanse jeg ikke er tatt ut til å løpe. Denne dagen ble brukt til å løpe en tur på relevant kart, og en tur opp på arenaen for å se hvordan det så ut.

 

 

Tirsdag var det klart for min første kvalifisering i langdistanse. Jeg startet svært sent, og fikk starte ut sammen med Simone Niggli. Vi startet 3 og 3 samtidig, som alle løp i hvert sitt heat (det var tre heat), og det var godt gaflet og jeg så ikke mye til de jeg startet sammen med. Jeg løp kontrollert de første strekkene og tok meg tid til å gå rett i. Så både første og andre post gikk veldig fint. Til tredjepost derimot klarte jeg å løpe rett forbi posten uten å se den, og selv om jeg innså feilen relativt kjapt gikk det nok bortimot minuttet på feilen. Videre løp jeg godt, og spikret den vanskelige 4. og 5. posten. På tredje siste post, var jeg for unøyaktig, og fikk et tidstap til på bortimot minuttet. Skjerpet meg inn til mål, og kunne løpe inn som nummer 4, og trygt videre til A-finalen. Da alle var i mål var jeg nummer 5.

EM-lang Q (15/05/2012)

Resultater

 

Onsdag, i dag, løp jeg sprintkvalifisering i Falun. Der fikk vi en løype som forventet. Vi startet med et skogstrekk, før vi hadde noen poster på sykehusområdet. Jeg kom godt i gang og spikret de første 3 postene. Til 4. var det mye forbudt vegetasjon, og jeg måtte stoppe opp et par ganger for å kontrollere at jeg ikke gjorde noe forbudt. På langstrekket til 6. post kom dagens nøtt. Jeg gikk rett i løypeleggerens felle, og trodde at jeg kunne runde første hus til høyre. Der kom man ikke gjennom, og etter to forsøk innså jeg at det faktisk ikke var mulig og måtte legge en ny plan. Løp helt rundt høyre, og kom meg inn igjen i rytmen. Feilen kostet meg nok rundt 30 sekunder. Videre gikk det kontrollert og fint uten noen spesielle feil før jeg stod på 15. post og trodde at jeg hadde kommet til feil post. Koden stemte ikke trodde jeg, og jeg forsøkte å finne ut av hvor jeg var. Sjekket koden på nytt og innså at jeg var på rett post. Til siste var jeg for unøyaktig og løp for langt rundt og tapte nye sekunder, men løp likevel inn til beste tid. Like bak kom Ines Brodmann og slo meg med 48 sekunder, før Helena kom og slo meg med ytterligere 30 sekunder. Likevel holdt løpet til en 5.plass i heatet!

EM-sprint Q (16/05/2012)

Resultater

 

Dermed er kvalifiseringene unnagjort, og det med to fine 5.plasser. Jeg har derfor sikret meg fine startposisjoner for finalene som arrangeres fredag 18. og lørdag 19. mai. Fredag er det langdistanse, og lørdag er det sprint. Søndag er det stafett dersom jeg blir tatt ut på et av de to lagene.