SØLV på NM-sprint!

 

Sprintspesialist? Jeg? Egentlig ville jeg ikke sagt det selv, men jeg har lagt mer fokus på sprinten de siste to årene fordi jeg har sett at det er distansen det er lettest å slå seg inn i et VM-lag på. Dermed er jeg "sprintspesialist" fordi det ikke er så mange andre som har satset på nettopp sprinten. Men det hjelper å trene, sprint er nok for øyeblikket distansen jeg føler meg tryggest på, og har mest selvtillit. Likevel satser jeg minst like mye på alle de andre distansene.

 

Torsdagens langdistanse ble litt tung for min del. Jeg startet med å komme litt skeivt til de to første postene, men gjorde ingen større feil ute på flata. Her lå jeg også godt med i kampen om 3.plassen, selv om Anne Margrethe Hausken Nordberg og Mari Fasting hadde løpt i fra meg. På langstrekket over åsen tilbake klarte jeg ikke å se noe godt veivalg, og valgte å løpe cirka rett på. Dermed ble jeg løpende uten noen god plan, og tapte mye tid på å ikke velge de beste traséene, hele 3minutter gikk det til Hausken Nordberg som løp nesten det samme veivalget som jeg faktisk løp. Også de neste postene i skogen ble litt hakkete, og jeg var sliten, så orket ikke å presse nok på nedover mot mål. Ned til siste tar jeg helt feil veivalg og taper et nytt minutt, og løper skuffet over målstreken. Løpet var ikke dårlig, men heller ikke bra, og når drømmen var å få løpe langdistanse i VM i sommer blir 5.plass for svakt. Men det er tett om plassene, og jeg var rett og slett ikke bedre den dagen.

Resultater
GPS

 

I dag var neste mulighet med NM-sprint. Dette er jo disiplinen jeg kanskje har mest å gå på fra tidligere denne sesongen, og jeg visste at et teknisk godt løp her kunne holde til en topp 3 plassering. I kvalifiseringen løp jeg kontrollert, og selv om noen av veivalgene kanskje ikke var de beste, gjorde jeg kun en liten feil på en post. Løpet holdt til 3.plass i heatet.

 

Resultater kvalifisering, heat 1

 

I finalen så jeg at første strekket var litt vanskelig, og jeg småjogget til startpunktet for å få oversikt. Fikk oversikt, og kom meg opp lia til boligfeltet, her syns jeg det var mye hekker, og vanskelig å få oversikt, og istedenfor å ta førstevalget med å løpe rett på, valgte jeg å vinkle ut høyre og gjøre det lett. Dette var lurt, siden det var her mange av konkurrentene mine bommet seg bort. Brukte mye tid på å ha kontrollen til 2. og 3. posten også, og måtte flere steder sette begge beina i bakken og stå helt stille noen sekunder for å være sikker på hvor jeg var og hvor jeg skulle. Til 4. ble det litt sikksakk mellom husene og ned en trapp, her var det nok bedre å løpe høyre veivalget, men tidstapet ble bare på 5 sekunder til beste strekktid.

Herfra endret orienteringen karakter, og det ble mer oversiktlig og mer løping noen strekk. Her trykket jeg på, og oppe på galoppbanen fikk jeg for første gang vite noe om hvordan jeg lå an. Her så jeg ryggen på foranstartende Tone Wigemyr, og selv om jeg bommet litt på passeringsposten lå jeg her i foreløpig ledelse. Siste runden tok jeg meg tid til å lese kartet der det var nødvendig, og presset det jeg orket så lenge jeg hadde oversikt og kontroll. Passerte Tone, og spurtet inn til ny bestetid. Deretter ble det litt venting på at Anne Margrethe Hausken Nordberg skulle komme til mål. Hun ledet med 15 sekunder ved passering, men tapte tid på slutten. Hun tapte likevel ikke mer enn at hun klarte å holde seg foran, og slo meg tilslutt med 7 sekunder. Dermed ble det sølv til meg, noe jeg er veldig godt fornøyd med! NM-medaljer har jeg heller ikke så mange av, kun sølvet fra NM-sprint i fjor.

 

Resultater finale
GPS finale

 

Tilslutt et bilde av pallen i D 19-20 og Oda Wennemo (tidligere Raumar Orientering, nå Halden SK) som vant eldste juniorklasse i utklassingsstil, og dermed mest sannsynlig sikret seg jrvm-billett: