1500m i Regensdorf

 

Selv om jeg ikke hadde ladet opp spesielt til løpet, og dermed ikke kunne ha de største forventningene, var jeg ganske nervøs. Jeg var spent på om jeg kunne klare å løpe ned mot pers, og visste med meg selv at jeg kom til å være litt skuffet hvis jeg ikke klarte det. Likevel er persen på 4:41min ganske god, så jeg visste også at det kunne bli tøft.

 

Det var satt inn pacemakere i de to heatene, og pacemakeren for heat 2 skulle dra feltet til en tid på 4:42min, altså skulle mitt heat gå fortere enn dette. Jeg var dermed en av dem med dårligst PB i mitt felt, og fikk starte i rekke to (vi var 19stk i heat 1). Da startskuddet gikk ble det dermed litt hektisk, de første 200m ble det en del knuffing og trengsel, før jeg fant meg en grei plass inne ved lista. Passerte 300m på 53sek, og deretter 400m på 72sek. Neste runde gikk på 76sekunder, og jeg passerte dermed 800m på tiden 2:28min. Da det var ca 500m igjen av løpet merket jeg at løperen noen meter foran begynte å slakke av på tempoet, og jeg kom inn i ryggen hennes akkurat da det var 400m igjen. Jeg forsøkte å komme forbi, men hun løp bredt, og jeg kom ikke forbi før halve svingen var unnagjort og hadde da brukt en del energi på passeringen.

 

Passerte 1300m på tiden 4:08, og visste at jeg måtte løpe de siste 200m på 33sekunder om jeg skulle tangere persen. Jeg spurtet det jeg kunne, men orket ikke å øke farten nok til å perse. Løp de siste 200m på 36 sek, og var med det 3 sekunder bak pers, og helt ok fornøyd på tiden 4:44:10. Likevel må jeg i etterkant si at 3-runden gikk 4 sekunder for sakte (80sek istedenfor 76sek). Jeg var fornøyd under løpet med å løpe 100meterne på 20 sek, noe som er mer enn 1 sekund for sakte dersom jeg ville perse, men det er lett å være snill mot seg selv underveis. Jeg tror selv jeg kunne klart å løpe den runden ihvertfall litt kjappere , for beina var ikke stumme. I tillegg kunne jeg vært litt mer rutinert og passet på å passere løperen foran før svingen ut på sisterunden, og spart litt krefter og litt tid på det. Men man kan jo ikke regne med å være rutinert i noe man aldri trener på, så jeg får ta med meg erfaringen fra gårsdagens 1500m, og forsøke å være litt smartere ved neste mulighet. Neste gang skal det perses! Kanskje ryker 4:40min grensa?

 

Resultater