10.plass i NORT del 2

 

Sprintkvalifiseringen lørdag morgen ble ikke som forventet for meg. Jeg løp gjennom løpet med et dårlig veivalg, og ellers brukbar gjennomføring, trodde jeg, og ble kjempe overrasket da speaker sa at jeg var langt bak. Det ble noen timer uten svar på avstanden opp, men da strekktidene kom kunne jeg endelig få sett hva som egentlig hadde skjedd. Jeg hadde tapt 30 sekunder på alle de tre strekkene som gikk i skog, og med 90 sek tap totalt var det dermed klart hvorfor jeg ikke klarte å kvalifisere meg til finalen og bare ble nr 35. Dermed måtte jeg se på finalen fra sidelinja, og innse at sammenlagtmulighetene ble kraftig svekket.

 

Søndag formiddag var det klart for del to av Nordic Tour, med mellomdistanse i Holmenkollen. Jeg ønsket å få til et solid løp, og visste at jeg måtte fokusere på teknikken dersom jeg skulle få det til. Dermed var arbeidsoppgavene en rolig og kontrollert start, alltid ha en god grunnretning, og å stoppe dersom jeg ble usikker. Denne taktikken klarte jeg å følge hele veien, og unngikk å gjøre noen store feil. Det ble en liten bom på 5. post, men det var også den eneste postbommen jeg hadde. Ellers tapte jeg litt tid da jeg ikke klarte å passere ei stor gran som lå på bakken og måtte snu etter å ha forsøkt, i tillegg til at jeg ikke forstod noen ting av snitslinger, organisatorer som ropte og forbudtområder på kartet til sistepost. Har tapte jeg sure 20-25 sekunder på at arrangøren hadde hengt opp masse unødvendig snitsling som ikke var markert på kartet eller i postbeskrivelsen, og strekktidene viser at jeg var på delt 8.plass på nestsistepost, altså før dette surret. Dermed tapte jeg en plass eller to på sistepost.

 

Jeg kunne løpe i mål i ledelse, og fikk også høre at jeg ledet på den ene passeringsposten ute i skogen, riktignok før alle hadde passert. Tilslutt ble jeg altså nr 10, noe som jeg er godt fornøyd med, slått med cirka 3 minutter av en suveren Simone Niggli. Det var godt å få snudd det dårlige løpet i går til et godt løp i dag, og nå gleder jeg meg til fortsettelsen av touren med Knock-out sprint i Göteborg på tirsdag.

 

Resultater

GPS-tracking

Strekktider