Slått ut i semifinalen i NORT del 3

 

Dagen startet altså ganske bra med 11.plass i kvalifiseringen. Jeg kom litt dårlig i gang, og tapte litt tid i starten av løpet, men avslutningen var bra, og jeg tok meg dermed greit videre til semifinalen.

 

Resultater kvalifisering

 

Etter en tur innom hotellet bar det tilbake til Eriksberg og karantenesona til semifinalene. Jeg hadde havnet i et heller hardt heat der jeg på papiret ikke skulle ha noen mulighet til å gå videre. Heatet bestod av: Anne Margrethe Hausken Nordberg, Minna Kauppi, Merja Rantanen, Emma Klingenberg, Sara Lüscher, Sarina Jenzer, Judith Wyder og meg. Selvom heatet var hardt, visste jeg at knock-out-konseptet er spesielt og at det fort kan by seg muligheter til å ta seg videre uansett heat, og uansett hvem man er. Taktikken var dermed å ha full kontroll på hvor jeg var og hvor jeg skulle, for å unngå feil og eventuelt kunne komme unna feil de andre kanskje kom til å gjøre.

 

GPS-tracking

 

Vi startet ute på brygga i Eriksberg, og siden det regnet rett før start var det såpeglatt på plankene. Ingen visste at vi skulle løpe på planker og ingen hadde metalldubber, dermed ble det en merkelig start der Hausken gikk på hodet, mange sklei, og noen få fikk opp en viss fart. Dermed havnet jeg litt bak til startpost, men da de andre bommet på førstepost smatt jeg forbi, og dro feltet videre. Jeg løp bra i tet, og hadde trygghet på at så lenge jeg var foran hadde jeg tid til å orientere skikkelig og slippe å stresse. Det endte med at jeg dro feltet fram til og med 6.post. På vei ned til 7. smatt Hausken og Klingenberg forbi, men da de skrådde skeivt fortsatte jeg på kursen, men alle de andre fulgte Hausken. De aller siste meterne før jeg kom ned på stien og flata der posten lå, var det plutselig veldig bratt, nesten som en skrent og jeg måtte delvis klatre ned. Da smatt alle de andre forbi som hadde løpt for langt høyre ved å være unøyaktige på kursen forbi, og jeg datt ned til 7.plass i feltet og tapte 10 sekunder til ledende Klingenberg. Utrolig surt å bli felt av terrenget på den måten. På kartet så det overhodet ikke bratt ut, og i de fleste gutteheatene dro alle der (det var jo korteste vei og hadde ingen hindringer), og da er det kjedelig at det lønte seg å løpe unøyaktig på kursen. Uflaks med andre ord.

I tillegg misforstod jeg kartet fra 7.-8.post, og trodde jeg måtte løpe under jernbanen på gangveien, og tapte nye 3 sekunder på dette.

Etter det forsøkte jeg så godt jeg kunne med andre veivalg enn de som var foran, men veivalgene skilte ingenting og de andre gjorde ingen feil. Dermed ble det sisteplass i feltet, og svært lite bonussekunder å få. Feltet mitt viste seg å ha gått raskt, og 4stk gikk videre til finalen, blant annen Klingenberg som vant finalen tilslutt.

 

Resultater Semifinale

 

Så etter den gode kvalifiseringen ble det dermed stang ut og litt uflaks i semifinalen (som jeg kanskje ikke hadde kommet videre fra selv uten uflaksen, men med 4stk til finale burde det jo vært mulig ihvertfall). Jeg ble tilsutt nr 18 av de 24 løperne som gikk videre, og fikk 13 bonusseskunder. Sammenlagt klatret jeg en fattig plass, fra 21. til 20.

 

Sammenlagtresultater

 

I dag tidlig (onsdag) reise vi til Vuokatti i Finland, og fredag fortsetter touren med sprint kvalifisering og finale, før den avsluttes med jaktstart lørdag.