10.plass sammenlagt i NORT !

 

Fredag var det først sprintkvalifisering i Kajaani. Vi ble servert en teknisk krevende sprint med mange upasserbare gjerder, og det var vanskelig å se beste veivalg og å unngå alle feller. Jeg så ikke gjerdet som gikk tvers over veien til 2.post, og taper mye tid på det, men resten av løpet gikk veldig bra. Ble nr 13, og kvalifiserte meg uten problemer.

 

Resultater

 

I finalen åpnet jeg litt for defensivt, og taper tid uten å gjøre feil. På vei til 5.post sklir jeg og faller ned en tretrapp, men slår meg heldigvis ikke nevneverdig, men blir litt slått ut av fokus. Kommer meg på beina, og midtpartiet går brukbart selvom jeg gjør noen mindre gode veivalg. På slutten får jeg opp farta bedre, og avslutter bra. Tiden holdt tilslutt til en delt 16.plass sammen med Mari Fasting, slått med 47 sekunder av Simone Niggli. Det var veldig tett, så jeg var litt uheldig med sekundene, men likevel greit fornøyd med løpet og plasseringen.

 

Resultater

GPS-tracking

 

I dag, lørdag, var det klart for siste etappe av touren med jaktstart. Jeg startet ut som nr 19, og åpnet greit, men litt forsiktig. Til 3.post ble jeg lurt av alle hjelpekurvene, og trodde jeg måtte lenger ned enn jeg faktisk skulle, og kom for langt ned. Taper her ca 30 sekunder. Til 4. taper jeg litt tid på å løpe lengre rundt enn de andre, og jeg er litt usikker inn i 5. Løper greit i første sommerfuglvinge, og også på de første tre postene i andre sommerfuglvinge, men inn mot siste fellespost misforstår jeg kurvebildet og stempler på en post for lengt nede. Skjønner at det er feil, og kommer jeg opp til riktig post, men taper nok 30-40sek.

 

Løper veldig godt opp til 14.post (2.beste strekktid), og løper også bra på lengstrekket til 15. Her passerer jeg 7 av løperne som startet foran meg fordi de løper for langt rundt. I tillegg henter jeg inn en foranstartende løper. Resten av løpet er vi en klynge med Tone Wigemyr (NOR), Sara Lüscher (SUI), Sarina Jenzer (SUI), Josefin Engström (SWE) og meg. Jeg har mye komando, men bommer inn i 17. og kommer sist på denne, men løper meg opp igjen, og er nr 3 i gruppa på 18. Til 19. løper jeg rett på, men syns det er krevende å holde kontrollen, og Sara Lüscher som løper rundt tar posten før meg. Ned til 20. tror jeg at posten er til høyre også er den til venstre, og også Tone smetter forbi. Sistepost ligger bratt oppover i en slalombakke, og jeg trykker på det jeg er god for. Passere Tone, og stempler samtidig som sveitsern. Jeg fortsetter å presse, og merker at beina blir stinne av melkesyre, men passerer sveitsern og er først over mål av 5er-gruppa.

 

Dermed ble det spurtseier, og 10.plass totalt. Det er jeg veldig godt fornøyd med, og det er godt å få litt stang inn. Løpet hadde mange tekniske forbedringspotensialer, og jeg fikk kun 19.beste etappetid, men da hele gruppa foran meg valgte helt feil på langstrekket, holdt løpet mitt altså langt. Siden løpet også var verdenscupfinale ble det delt ut doble verdenscuppoeng, og jeg klatret dermed opp til 13.plass i verdenscupen sammenlagt! Det er en stor forbedring fra tidligere år.

 

Resultater

GPS-tracking

World Cup sammenlagt