8.plass på NM-langdistanse

 

Jeg startet med å ta to kart istedenfor ett, og snudde etter noen få meter og gav det ekstra kartet tilbake. Da jeg endelig fikk lest strekket til første og kom meg oppover i grøntfeltet sleit jeg med å få tak på terrenget, men skjønte at det var diffust og løp bare videre på kurs. Brukte tid på å lese meg inn på kurvene ovenfor posten, og forstod det ikke helt med en gang. Da jeg forstod det klarte jeg i tillegg å skli ovenfor skrenten og ned lia og måtte opp igjen. Deretter var et minutt allerede tapt. Andre strekket fikk jeg tak på, og fikk andre beste strekktid, men til 3. forstod jeg ingenting av de diffuse kurvedetaljene og tapte et minutt til.

 

Til 4. forstod jeg verken vegetasjonen eller kurvebilde, og det hjalp ikke at jeg løp lenger ned enn jeg trodde i lia, men posten i seg selv fant jeg greit. Til 5. kom jeg for høyt og taper litt mer tid, men det er på langstrekket til 6. at jeg virkelig taper tid til teten. Planen er god, men gjennomføringen dårlig. Taper masse tid på å ikke forstå hvor jeg er og står stille flere steder, i tillegg velger jeg litt dårlige trasèer. Jeg blir slått med over 4 minutter på strekket, og blir hentet igjen av Mari Fasting. Det gjør at jeg får opp motivasjonen litt, jeg er jo bare 2minutter bak Mari, det kunne ha vært verre.

Det blir litt småbomming på 9. post, men derfra og inn blir terrenget mer "kontinentalt", og jeg løper fra Mari og får beste strekktid til 10.post. Løper egentlig bra resten av løpet, selv om Mari henter meg inn igjen på slutten. Tilslutt blir jeg altså nr 8, slått med 4:17min av Hanne Sandstad som vant.

 

Jeg var rett og slett ikke forberedt på at terrenget var så diffust, og sleit med å finne flyt når jeg måtte stoppe mye fordi jeg ikke forstod det jeg så rundt meg. Det var frustrerende mentalt, men det hjalp å se at jeg kanskje ikke var så håpløst langt bak da Mari tok meg igjen, og det hjalp at terrenget skiftet karakter. Dermed fikk jeg en positiv opplevelse på siste halvdel av løpet, og er motivert for resten av NM.

 

GPS-tracking

Resultater