Seier i Hallwilerseelauf-team!

 

Halvwilerseelauf er først og fremst et halvmaraton, men i tillegg kan man løpe distansen som stafett, eller løpe 10 km eller 6.9 km. Halvmaratonet startet først, og 5 min senere startet stafettene. Jeg fikk ta båt til start, og ventet i et litt kaotisk vekslingsfelt på Brigitta. Her ventet løpere som løp herrestafetten, mixstafetten og damestafetten. Da de første herrene kom regnet jeg med at det kom til å ta litt tid før Brigitta skulle komme, men hun kom raskere enn forventet, og vekslingen ble dermed litt hektisk. Brigitta kom bare noen småminutter bak beste herre på tiden 35:50 min, og som første dame. (Hun sikret oss dermed premien for beste lag etter førsteetappe)

 

Jeg ble dermed kastet ut i det, og forsøkte å løpe hardt, men kontrollert. Det klarte jeg fint, og det var motiverende å plukke løper etter løper (halvmaraton-løpere for det meste). Jeg hadde aldri løpt Hallwilerseelauf tidligere, og kjente derfor ikke etappen. Det var ikke så lett å disponere kreftene når jeg ikke visste hvor langt det var igjen, og vekslingen kom litt for brått på meg rett rundt en sving. Det ble dermed ingen spurt, men jeg løp bra alikevel: Det ble 3. beste dametid (14:58 min) på etappen slått med bare to sekunder. Godt fornøyd med det.

 

Sisteetappeløper, Marianne, løp også bra og sikret oss seier'n! På plassene bak oss kom ytterligere to STBern lag, i miks-stafetten ble det 1. og 2.plass, og i herrestafetten 2.plass. Altså en god dag for STBern!

 

 

Resultater

 

Ellers har jeg vært en liten tur i Finland og trent mot VM neste år, løpt sveitsisk mesterskap i stafett og en knallfin langdistanse i Engadin, siden siste innlegg. Verdt å nevne er det også at Frode (Balchen), min personlige trener de siste 7 sesongen (og fortsatt), ble kåret til årets trener 2012. Les mer ved å trykke på bildet under: