HTHS-Tag, snø og overskudd

 

Selv om vinteren og snøen har ankommet Bern har det vært svært varierende temperatur og føre. Mandag forrige uke fikk jeg min andre langrennstur for sesongen i pøsende regnvær og +3 grader, ikke akkurat som håpet, men trening ble det. At det var første arbeidsdag etter at snøen kom var en strek i regningen, og vi fikk stå 45 min i kø på veien hjem...

Dagene etter ble det intervaller i 10 cm slaps, og onsdagen en natt-o-økt i snøvær der postene var godt gjemt:

NLZ-trening (05/12/2012)

Og forrige lørdag var det altså klart for HTHS-Tag (High-Tech-High-Speed) i Lotzwil, arrangert av NLZ (Nationaler Leistungszentrum). Her fikk alle NLZ-medlemmer + de sveitiske landslagene servert en formiddagsøkt med korridor-oppvarming:

HTHS-Tag Warm Up (08/12/2012)

Etterfulgt av tre o-intervaller:

HTHS-Tag interval 1 (08/12/2012)

HTHS-Tag interval 2 (08/12/2012)

HTHS-Tag interval 3 (08/12/2012)

og en ettermiddags økt med prolog:

HTHS-Tag prolog  (08/12/2012)

og jaktstart-finale:

HTHS-Tag finale (08/12/2012)

Alt i opp til 50 cm puddersnø!

Jeg har fått mange gode fysiske og tekniske tilbakemeldinger de siste ukene, med seieren i Steinhölzlilauf,  og ved å være nærmere de beste på intervalltreninger og på HTHS-Tag, og det er motiverende når formen er god og treningen går bra. Men det er fort gjort å bli for ivrig, i hvertfall hvis man i tillegg skriver masteroppgave, og denne uka sa kroppen i fra! Først med å være tung på tirsdagsintervallen, deretter ved å trenge søvn før teknikkøkta onsdag. Torsdag hoppet jeg over trening nr to for å hvile litt, men da jeg startet i Bern By Night (en lokal nattcup) fredag kveld protestere kroppen igjen, og jeg valgte å bryte. Lurt! I dag har jeg tilbrakt en helt nødvendig dag på sofaen, og i morgen blir det også en hviledag samtidig som jeg reiser nordover og hjem til Norge.

Dersom man er sliten går det utover både trening og skole, så nå gjelder det å samle overskudd for å klare dobbelbelastningen mengdetrening og masteroppgave-innspurt de neste 1.5 månedene!