Hallo world!

 

Sprint campen inneholdt startrening og nattsprint fredag, bysprint og sløyfesprint lørdag, og knock-out sprint søndag. På fredag sleit jeg litt med å klare å omstille hodet fra oppgaveskrivingen til orienteringsfokus, og det ble litt surr og dårlig flyt, men det holdt til en 4.plass i nattsprinten 6 sekunder bak seieren.

Nattsprint  (01/02/2013)

Lørdag fikk jeg hodet på plass og orienteringen fløyt veldig bra, dermed ble det seier med 41 sek margin, tiltross for noen mindre gode veivalg. På ettermiddagen løp vi 5 sløyfer av 5-7minutter, der en var fellesstart. Det ble en kamp fysisk, men jeg orket å stå på bra i fellesstarten. Der gjorde jeg dessverre en 90 graders miss fra sistepost mot mål og tapte muligheten til å vinne feltet. Ble nr 3, tett bak Anne Margrethe Hausken Nordberg og Mari Fasting. Etter at Mari ble disket på denne fellesstarten for feil post og Anne Margrethe på nattsprinten, ledet jeg dermed sammenlagt før søndagens (dagens) knock-out sprint.

Bysprint (02/02/2013)

I knock-out sprinten ble de 12 beste i sammendraget fordelt på to semifinaleheat. I mitt heat tok jeg kommando fra start, og dro feltet hele veien fram til 6. post. Det var satt ut blindeposter for å tvinge oss til å måtte lese postbeskrivelsen, og  i det jeg stemplet på 6. post mens jeg kontrollerte postbeskrivelsen innså jeg at noe ikke stemte. Jeg stoppet og tok en bedre titt, og forsøkte å forstå retningen på hjørnene og hvilket hus som gjaldt, men forstod det ikke.  Imens hamret de andre bare videre etter å ha stemplet på samme post som meg. Jeg forstod fortsatt ikke hvilken post som var riktig, så valgte å stemple på en post til før jeg dro etter de andre, og håpet at de hadde vært feil. Det hadde de ikke, og jeg ble nr 4 og røyk ut. Postbeskrivelsen sa (sånn jeg forstod det) «nordøstre hus, søndre hjørne», dette hjørnet finnes ikke i ringen. Det arrangøren hadde ønsket å få fram var at posten lå på det nordøstre søndre hushjørnet fordi det var et søndre hjørne i kanten av ringen i tillegg, kan man skrive det sånn?

(Ja, kartnormen er sjekket, og arrangøren gjorde riktig, jeg kunne den bare ikke godt nok. Nå har jeg ihvertfall lært det.)

Surt å tape muligheten til å vinne 3000, 2000 eller 1000 kr som gikk til henholdsvis første-, andre- og tredjeplassen i finalen, på noe sånt.

 

link til gps semifinale (min fungerer desverre ikke)

 

Jeg var derfor ikke spesielt blid da jeg måtte løpe B-finalen, og klinket til fra start. Selv om jeg ikke så sperringen bak kirka, vant jeg heatet på en tid som var raskere enn seierstiden i A-heatet, en liten revansj. (Man kan ikke sammenlikne to heat, siden det er taktikk inne i bildet,  men man kan jo si det sånn at formen var god, teknikken også, så alt hadde ligget til rette for å kunne slåss om de 3000 kronene bare jeg hadde fått løpe finalen...)

 

link til gps finale (her fungerer det)

Tider knock-out-sprint

Resultater

 

Uansett ble det en fin helg med stort utbytte teknisk, og det var godt å se at jeg hang med de andre fysisk etter masteroppgaveinnspurten.  Nå som oppgaven er levert er det kun presentasjon og forsvar  i midten av februar som gjennstår, før 5,5 års studier blir avsluttet.  Før den tid skal jeg starte i ny jobb på mandag, altså med en gang. Jeg har fått meg en 60%-stilling på ETH Zürich som vitenskapelig assistent, og jeg har vært så heldig at jeg får fortsette innenfor samme tema som oppgaven min.

Ellers i januar har jeg trent litt mindre for å tåle dobbeltbelastningen med masteroppgaven, men har likevel hatt en brukbar treningsperiode.  Forrige lørdag løp jeg det 5.5 km lange terrengløpet Bärner Cross, og det har i tillegg blitt tid til noen fine skiturer i Jura, og i Gantrisch.