7.plass i NM-sprint

 

Kvalifiseringen hadde flere veivalgsstrekk der det var vanskelig å avgjøre om man skulle løpe rundt eller om man skulle krongle rett på. Selv tapte jeg forholdsvis mye på strekket ned til 12.post. Selv om det gikk litt tungt fysisk hadde jeg brukbar flyt i orienteringen og tapte kun litt hele veien til Mari Fasting som vant mitt heat. Dermed ble det 4.plass og en plass i finalen.

NM-sprint kvalifisering (25/05/2013)

Resultater kvalifisering

 

Etter en litt vanskelig kvalifisering hadde jeg høye forventninger til finale-løypa, og gledet meg til å løpe selv med litt trøtte bein. Jeg håpet fortsatt at en god sprintrutine kunne holde langt dersom vi fikk servert noen sprintnøtter. Allerede opp bakken til førstepost kjente jeg at det var litt mindre futt i beina enn jeg hadde håpet, men jeg løp så fort jeg orket og forsøkte å løpe så godt jeg kunne teknisk. Jeg fant dessverre ingen veivalgsnøtter som skilte mye i tid, og jeg ble dermed langt etter de raskeste. Godt fornøyd med egen teknisk innsats måtte jeg se meg slått av Heidi Østlid Bagstevold med 51 sekunder. Skuffende når man syns at man skal være med å kjempe i toppen, men egentlig ventet etter skadeavbrekket. 7.plassen var derfor bra sett ut fra formen.


(Øverst: Heidi Østlid Bagstevold vant NM-sprint og kongepokalen. Nedrest: meg ved passering på vei til en 7.plass.)

 

Resultater finale(Øverst: Anders Vister tok sølv i eldste juniorklasse. Nederst: Eirik Kamstrup Hovind ble nr 12 i H21.)


Etter sprinten reiste jeg hjem igjen fra Skien og dropper derfor dagens mellomdistanse til fordel for en fin langtur med tur-o-poster i Nannestad, på et nytt kart: Torgersvangen av Hans Haug Ruud. Nå venter en halv uke i Sveits før jeg forhåpentligvis skal tilbake til Grorud for å kjempe om vm-plasser og verdenscuppoeng i Nordic Orienteering Tour.

 

Langtur med turorienteringsposter (26/05/2013)